Másodszor is legyőzte a montenegróiakat a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2007.11.24. 18:10
Másodszor is legyőzte Montenegró legjobbjait a magyar női kézilabda válogatott, ezúttal Kiskunfélegyházán. Németh András csapata mindkét félidő elején megingott, azonban a hajrát jól bírta, így megérdemelten nyert négy góllal.
Tóth Tímea küzdött, de neki sem ez volt élete legjobb meccse
Tóth Tímea küzdött, de neki sem ez volt élete legjobb meccse
Tóth Tímea küzdött, de neki sem ez volt élete legjobb meccse
Tóth Tímea küzdött, de neki sem ez volt élete legjobb meccse

Csakúgy, mint a pénteki találkozón az elején fej-fej mellett haladt a két csapat, és a montenegróiak ezúttal is elsősorban Bojana Popovicsnak köszönhették ezt, hiszen a Viborg klasszisa egymaga lövöldözte a vendégek góljait.

Meg is elégelte ezt Németh András, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, és időt kért. A tréner még az elején rendet akart tenni a fejekben, és azt kérte tanítványaitól, hogy a fehérmezesek tizenhetese ne szerezzen több gólt.

Ha ez nem is jött össze - ugyanis Popovics az első játékrészt hét góllal zárta -, de legalább annyit sikerült elérnie, hogy egy emberhátrányos helyzettől eltekintve folyamatosan a mieink vezettek, és a szünetre négygólos előnnyel vonulhattak a magyar lányok.

A szünet után aztán visszaesett újra a válogatottunk teljesítménye, hiszen a vendégek három és fél perc alatt kiegyenlítettek, úgy, hogy a mieink gólt sem szereztek egészen addig.

Szerencsére azonban még időben elkapta a fonalat a magyar együttes és Görbicz két, valamint Szucsánszki és Szűcs egy-egy találatának köszönhetően újra megvolt a négygólos előny.

A folytatásban aztán a montenegrói csapat hol felzárkózott, hol visszaesett, azonban a mieink támadójátéka nem volt az igazi a második játékrész első felében, hiszen elsősorban hetesből szerzett gólt Németh András csapata.

Végül, ha nem is kiemelkedő játékkal, de mégis négy góllal nyert a december 2-án kezdődő világbajnokságra készülő magyar válogatott, így két nap alatt kétszer győzte le a montenegróiakat.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

MAGYARORSZÁG - MONTENEGRÓ 32–28 (16–12)
Kiskunfélegyháza, 2000 néző.
V: Moamli, Saban (egyiptomiak)
MAGYARORSZÁG MONTENEGRÓ
PÁLINGER Barjaktarovics
BALOGH B. 6 Radicsevics 1
Hornyák Dragutinovics
Görbicz 9 (8) JOVOVICS 4
Szamoránsky P. 1 Krinics
Tóth P. 4 (1) POPOVICS-P. 11 (1)
Vérten 2 Djurovics 1
Csere: Herr O. Csere:
Pastrovics (kapusok) Bob.Popovics (kapus)
SZUCSÁNSZKI 4 Miljanics 1
Szűcs 1 Pavicsevics 2
Tomori JOVANOVICS 4
Borbás Mugosa 1
Ferling 1 ORLANDICS 3
KOVACSIC 3
Kirsner 1.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 11/9, ill. 2/1
Az eredmény alakulása. 4. p.: 2–1. 12. p.: 4–4. 22. p.: 10–10. 26. p.: 14–11. 34. p.: 16–16. 39. p.: 20–16. 50. p.: 25–21. 55. p.: 29–26.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik