A címvédő sem állíthatta meg a Volánt

Vágólapra másolva!
2009.11.22. 20:27
null
Háromszor örülhettek gólnak a fehérváriak (fotó: Havran Zoltán)
Címkék
Újabb győzelmet aratott az osztrák jégkorongligában (EBEL) az Alba Volán együttese, amely ezúttal a Klagenfurtot múlta felül. A fehérvári gólokat Kovács Csaba, Ladányi Balázs és Nagy Gergő szerezte.

 

A Linz elleni siker után az Alba Volán a Klagenfurtot fogadta, és a székesfehérváriak jól kezdtek: már a hatodik percben a KAC hálójában táncolt a korong Kovács Csaba lövése után.

Az EBEL előző szezonbeli bajnoka nem találta a ritmust, legnagyobb lehetőségüket sem tudta gólra váltani az ifjú Jakobitsch. A Volán magabiztosan tartotta előnyét, a vendégek emberelőnyből sem tudtak eredményesek lenni.

A második harmadban egyszer kettős emberhátrányba került a Volán, de egy nagy klagenfurti hiba következtében még így is gólt tudott szerezni Ladányi Balázs révén.

A játékrész végén felpörögtek az események, a büntetőpadról éppen visszatérő Kirisits egy gólra csökkentette csapata hátrányát, de Nagy Gergő még a középső harmad befejezése előtt visszaállította a kétgólos különbséget.

A klagenfurtiak küzdöttek az egyenlítésért, és 49 másodperccel a vége előtt Craig révén sikerült újra szépíteniük. A Volán azonban így is nyerni tudott, és tartja jó formáját, a bajnokságban pedig az ötödik helyen áll, miután a Villachot és a Klagenfurtot is maga mögé utasította.

 

 
SAPA FEHÉRVÁR AV 19–KLAGENFURTER AC 3–2 (1–0, 2–1, 0–1)
Székesfehérvár, 3300 néző
Vezette: Jelinek, Neuwirth, Siegl(mindhárom osztrák)
FEHÉRVÁR: SATOSAARI - ALEN, Tokaji, Palkovics, Martz, VAS J. - Ondrejcík, ACKESTRÖM, Mihály, Fekete, Kovács Cs. - Horváth A., Bornhammar, LADÁNYI, VAS M., Benk - SOFRON, NAGY G., Kóger
KLAGENFURT: Swette - TORY, Ratz, S. Geier, Schuller, M. Geier - Kirisits, Schumnig, Craig, Schellander, Hager - FUREY, Pöck, Jakobitsch, Herburger, KALT - Pirmann, Hundertpfund
Gólok: 5:04: Kovács Cs. (Fekete, 1–0). 29:22: Ladányi (Vas M. – kettős emberhátrány, 2–0). 36:24: Kirisits (Kalt, Herburger – emberelőny, 2–1). 38:29: Nagy G. (Kóger, Sofron, 3–1). 59:11: Craig (Tory, Fury – ee., 3–2). 59:11: Craig (Tory, Furey – ee., 3–2)
Kiállítások: 14, ill. 10 perc
További eredmények: Graz-Vienna 6-1 (4-1, 1-0, 1-0), Linz-Ljubljana 5-4 (3-2, 0-1, 2-1), Salzburg-Jesenice 4-1 (1-1, 2-0, 1-0), Villach-Zagreb 3-4 (1-0, 0-1, 2-3)

MESTERMÉRLEG
Jarmo Tolvanen: – Nagyon kemény csata volt. Jobbak voltunk, kiemelkedett a védőmunkánk, és akárcsak pénteken, most is több gólszerzési lehetőségünk volt - jobban örültem volna, ha ezekből a helyzetekből többet értékesítünk. A bajnok legyőzése természetesen elégedettséggel tölt el.

Emanuel Viveiros: –  A sok sérülés miatt fiatal csapattal álltunk ki, ám az ifjak is dicséretesen küzdöttek, rengeteg helyzetet dolgoztak ki, ám a fehérváriak kapusa remek napot fogott ki, a Volán góljait pedig több esetben is szerencsés szituáció előzte meg. A csapat teljesítményével elégedett vagyok, de a vereség miatt keserű a szánk íze.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik