Erste Liga: Ravasz Csanád góllal ajándékozta meg magát a 19. születésnapján

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.03.06. 08:16
null
Szebb ajándékot talán el sem tudott volna képzelni a 19. születésnapjára Ravasz Csanád: gólt lőtt az UTE ellen és csapata, a BJA HC megnyerte a fordulatos mérkőzést. Jöhet az Erste Liga rájátszása, amelyről a fiatal csatárral, illetve Tornyai Gáborral beszélgetett az NSO Tv.

„Jól sikerült ez a nap mindenkinek, főleg nekem. Jó volt így befejezni a napot, hogy sikerült gólt lőnöm és a csapat is nyert” – mondta mosolyogva Ravasz Csanád, aki március 5-én töltötte be a 19. életévét, így nem is szerezhette volna meg jobbkor az idénybeli második találatát az Erste Ligában. Videónkban azt is elmondja, a BJA HC UTE elleni 4–3-as győzelme után jöhet-e szülinapi torta. 

Az alapszakasz záró meccsének jelentős tétje volt, hiszen bár a BJA már egy fordulóval korábban megszerezte a negyedik helyet, az csak most dőlt el, hogy a negyeddöntőben a Csíkszereda lesz az ellenfele. Hogy ez másképp alakuljon, ahhoz az UTE-nak kellett volna győznie a rendes játékidőben – a lilák meg is tettek ezért mindent, kétszer is vezettek –, de így ők utaznak a Gyergyói HK otthonába. 

Videónkban Tornyai Gábor, az újpestiek védője beszél arról, mivel lehetnek eredményesek a rájátszásban. Ravasz pedig arra is kitér, hogy erdélyiként hogyan éli meg, hogy a Csíkszereda ellen lépnek jégre az elődöntőért folytatott harcban. 

JÉGKORONG ERSTE LIGA
ALAPSZAKASZ
BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC–UTE 4–3 (1–0, 1–2, 2–1)
Vasas Jégcentrum, 305 néző. V: Korbuly, Rencz, Muzsik, Váczi D. 
BJA HC: Farkas R. – Szabó B., Pozsgai / Dóczi, Tóth Gergely / Teszlenko, Vorobjov / K. VARGA 1, Dame-Malka (1) – Mozer, Galoha, SCHLEKMANN (1) / Culigin 1, Weidemann, Keresztes L. (1) / Ravasz 1, Nagy Krisztián (1), Tóth Richárd (1) / Molnár B. 1, Viikilä (1), Sági Martin. Edző: Kangyal Balázs
UTE: Rajna – Silfver, Balázsi / Pokornyi, Szabó D. / TORNYAI 1 (1), Erdőhelyi / – Laakkonen, Metsävainio, Saarelainen / Kiss P. (1), JUST 1 (1), Kovács Alex (1) / Tiala (1), Ewanyk (1), Benk 1 / Kovács S., Nádasy, Szabó R. Edző: Markus Juurikkala
Kapura lövések: 45–30
Emberelőny-kihasználás: 4/0, ill. 5/0
MESTERMÉRLEG
Kangyal Balázs: – Pontot tettünk az alapszakasz fantasztikus történetének végére. Itt az ideje, hogy hazamenjünk, lepucoljuk a tükröt, belenézzünk, és önvizsgálatot tartsunk. Le kell sütnünk a szemünket, és elgondolkodni a sport szent eszméjén. Végtelenül büszke vagyok a srácokra, hogy ilyen erős ligában negyedikek lettek, és elismerésem az Újpestnek is, mert rengeteg energiával játszott.
Markus Juurikkala: – Szoros meccs volt, de egy kicsivel jobb volt a BJA. Természetesen minden meccset meg akarunk nyerni, ezért csalódottak vagyunk az eredmény miatt. Vége az alapszakasznak, az idény legizgalmasabb része még csak most következik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik