Eb 2020: „Szabadság, egyenlőség, negyeddöntőség” – lapszemle

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.29. 10:01
Svájc tizenegyesekkel búcsúztatta a világbajnoki címvédő francia válogatottat az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Íme, a svájci és a francia sajtó néhány képviselőjének címlapja a találkozóról!

Blick (svájci): az amúgy német nyelvű Blick francia szójátékkal indít („Szabadság, egyenlőség, negyeddöntőség”), majd németül ünnepli a szenzációs kedvenceket, a világbajnokot kiejtő Natit.Blick (svájci): az amúgy német nyelvű Blick francia szójátékkal indít („Szabadság, egyenlőség, negyeddöntőség”), majd németül ünnepli a szenzációs kedvenceket, a világbajnokot kiejtő Natit.



20 Minuten (svájci): „Yann Sommer nagy hős lett”. A lap történelmi sikernek könyvelte el, hogy a svájci válogatott bejutott a negyeddöntőbe.

Aargauer Zeitung (svájci): „A Nyári tündérmese” – a lap a Kylian Mbappé tizenegyesét kivédő Yann Sommer vezetéknevéből (amely németül nyarat jelent) ihletett címet.

L’Équipe (francia): a francia sportnapilap keserűen állapítja meg: „Megsemmisítve”…

Le Parisien (francia): az újság „A csalódás” címmel jelent meg a mérkőzés másnapján. A fotón az utolsó tizenegyest kihagyó Kylian Mbappé látható. „A világbajnok dicsőség nélkül búcsúzik az Eb-től.”

Nice-Matin (francia): a lap azt írja, „zavarba hozták a kékeket” – mindezt a tizenegyest jelentő penalty szó elejével fűszerezve.

Sud Ouest (francia): „A hátsó ajtón távozva” – szól a címlap, amelyen Didier Deschamps szövetségi kapitány szerepel a fotón. A lap meglepőnek és csalódást keltőnek titulálta a kiesést, s megjegyezte, a válogatott katasztrofálisan játszott az első félidőben.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
NYOLCADDÖNTŐ
FRANCIAORSZÁG–SVÁJC 3–3 (0–1, 3–3, 3–3) – 11-esekkel 4–5
Bukarest, Nemzeti Aréna, 22 642 néző. Vezette: Rapallini (argentin)
FRANCIAORSZÁG: Lloris – Varane, Lenglet (Coman, a szünetben; Thuram, 112.), Kimpembe – Pavard, Pogba, Kanté, Rabiot – Griezmann (M. Sissoko, 88.) – Benzema (Giroud, 94.), Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
SVÁJC: Sommer – Elvedi, Akanji, R. Rodríguez (Mehmedi, 87.) – Widmer (Mbabu, 73.), Freuler, G. Xhaka, Zuber (Fassnacht, 79.) – Shaqiri (Gavranovic, 73.) – Seferovic (Schär, 97.), Embolo (R. Vargas, 79.). Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic
Gólszerző: Benzema (57., 59.), Pogba (75.), ill. Seferovic (15., 81.), Gavranovic (90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik