F1: veszélyben a Török Nagydíj megrendezése

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.05.08. 11:20
null
Törökország a kieső Kanada helyére ugrott be, de előfordulhat, hogy oda sem utazhat el az F1 mezőnye (Fotó: AFP)
Kétségessé vált a június 13-i hétvégén megrendezendő Formula–1-es Török Nagydíj lebonyolítása azt követően, hogy Törökország felkerült az Egyesült Királyság vörös listájára a romló járványhelyzet okán.

 

Mint ismert, a Törökország a múlt hónapban kieső Kanada helyét vette át a versenynaptárban, méghozzá az eredeti időpontban, miután a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő szigorú beutazási korlátozások ellehetetlenítették a futamrendezést.

Most azonban a Török Nagydíjjal kapcsolatban jelentek meg hasonló aggályok azt követően, hogy az ország felkerült az Egyesült Királyság vörös listájára a romló járványhelyzet okán. Ez azért is érintheti rosszul a királykategóriát, mert a tíz csapatból hétnek a szigetországban található a központja.

A hírre a Formula–1 vezetősége is reagált, az elmondása szerint értékeli a helyzetet, és a következő napokban további részletekkel szolgál.

Ugyanakkor nemcsak az isztambuli verseny megtartása bizonytalan, hasonló okokból a november végére eltolt Ausztrál Nagydíj lebonyolítása is kétséges, valamint Szingapúr, Japán, Brazília és Mexikó is veszélybe kerülhet a koronavírus-járvány miatt, ami megnehezítheti a királykategória azon célját, hogy végigvigye a rekordhosszú, 23 Grand Prix-ből álló idényt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik