F1: Verstappent nem motiválja, hogy többszörös bajnok legyen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.11.24. 13:14
null
Verstappen megelégedne egy bajnoki címmel (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull holland versenyzőjét, Max Verstappent nem motiválja az, hogy több bajnoki címet szerezzen.

 

Max Verstappen előnye nyolc pontra csökkent az egyéni összetettben Lewis Hamilton előtt két futammal a vége előtt, és úgy tűnik, hogy a brit és a Mercedes kapta el jobban a fonalat az elmúlt hétvégéken, mégis a holland az, akinek már a soron következő Szaúdi Nagydíjon esélye nyílhat rá, hogy bebiztosítsa pályafutása első világbajnoki címét.

A hollandot a BBC faggatta arról, milyen célokat tűzne ki még maga elé, ha az év végén ő ülhetne fel a trónra, a pilóta azonban elmondta, nem igazán motiválja az, hogy több vb-címet is szerezzen a pályafutása során.

A Formula–1-ben nem igazán lenne más célom, mert ez a fő, és akkor teljesülne, ez után pedig nem igazán számít, hogy mennyit nyer az ember, hiszen egyet már megszerzett. Természetesen megpróbálnék több bajnokságot is nyerni, de a lényeg már meglenne, a végső cél, szóval nagyon keményen dolgozom, hogy összejöjjön. Ha ez megvan, rengeteg nyomás lekerül a vállamról. Nyilván továbbra is élvezném a versenyzést, de talán lassan elkezdenék más, Formula–1-en kívül elérhető dolgokon is gondolkozni."

Míg Verstappen tehát megelégedne egy sikerrel, a fő rivális, Hamilton az új rekordot jelentő nyolcadik címére hajt az idén, és az elmondása szerint nagyon fontos a számára, hogy az F1 legtisztább versenyzője legyen.

VERSTAPPEN VILÁGBAJNOK SZAÚD-ARÁBIÁBAN, HA…
…nyer és leggyorsabb kört fut, miközben Hamilton hatodik vagy annál rosszabb.
…nyer, miközben Hamilton hetedik vagy annál rosszabb.
…második és leggyorsabb kört fut, miközben Hamilton tizedik vagy annál rosszabb.
…második, miközben Hamilton nem szerez pontot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik