F1: távozik a pozíciójából a Mercedes technikai igazgatója – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.04.09. 13:02
null
Allison (jobbra) új pozícióban folytatja (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes hivatalosan bejelentette, hogy a technikai igazgató, James Allison év közben távozik pozíciójából, s helyette más posztot fog betölteni a csapatnál.

 

A Mercedeshez 2017 elején csatlakozó James Allison július 1-jén egy újonnan kreált pozícióban folytatja, miután technológiai vezetőnek nevezték ki. A technikai igazgatói posztot eközben a korábban már a Renault-nál és McLarennél is megforduló Mike Elliott veszi át, aki 2012 és 2017 között az aerodinamikai részleg vezetője volt, majd az elmúlt években a technológia igazgatói feladatkört látta el az „ezüstnyilaknál”.

Amióta 2017-ben csatlakozott a csapathoz, James kivételes technikai igazgató volt, és elképesztő mértékben járult hozzá a teljesítményünkhöz. A szenvedélyét és az eltökéltségét alapos szakértelemmel, valamint a rendkívül erkölcsös személyiségével kombinálta. Jó ideje tudtuk már, hogy technikai igazgatóként befejezi az idén, de nagyon örülök, hogy létre tudtunk hozni egy új szerepkört, amivel megtarthatjuk a motorsportos családunkban. Fontos partnerem lesz a következő években, és tudom, hogy még sok mindent elérhetünk együtt" – állt a csapatfőnök, Toto Wolff közleményében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik