F1: Pérez vagy Hülkenberg válthatja Albont – Marko

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.10.12. 19:08
null
Albonnak hoznia kell a várt eredményeket (Fotó: AFP)
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko megerősítette, hogy a november 15-i Török Nagydíjig ki fogják jelölni saját csapata és az AlphaTauri jövő évi pilótapárosát.

 

1. EIFEL NAGYDÍJ
OKTÓBER 9., PÉNTEK
1. szabadedzés: törölve
2. szabadedzés: törölve
OKTÓBER 10., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Bottas 1:26.225
Időmérő: 1. Bottas 1:25.269
OKTÓBER 11., VASÁRNAP
A verseny: 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Ricciardo
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Október 25., 14.10
Portugál Nagydíj, Portimao
November 1., 13.10Emilia Romagna-i Nagydíj, Imola
November 15., 11.10Török Nagydíj, Isztambul

Bár eddig hivatalosan tizenegy hely kelt el 2021-re, valójában jóval kevesebb ülés maradt az új alakulatot kereső versenyzők számára. Lewis Hamilton és Lance Stroll helye ugyanis biztosítottnak tűnik a jelenlegi csapatánál, s egyre több forrás számol be arról is, hogy eldőlt, milyen felállással indul jövőre az Alfa Romeo, igaz, a várt bejelentés Németországban elmaradt.

A legtöbb találgatás a Haas jövő évi felállását, illetve Max Verstappen csapattársának kilétét illeti – utóbbit a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is megerősítette. Az osztrák az F1-Insidernek adott nyilatkozatában az is elárulta, mikor születhet döntés Alexander Albon jövőjéről, s egyúttal utalt arra, hogy az AlphaTaurinál már biztos, kik foglalhatják el 2021-ben az üléseket. Értesülések szerint a faenzaiaknál Pierre Gasly hosszabbítása, illetve a Honda-protezsált Cunoda Juki leigazolása a legvalószínűbb.

„A negyedik ülést a Török Nagydíj előtt szeretnénk még tisztázni. Alex lemaradása Németországban rendben volt Maxhoz képest, szóval ha így folytatja, biztonságban érezheti az ülését 2021-re – jelentette ki Marko, majd arra is felelt, mi történik akkor, ha Albon nem hozza a várt eredményeket. – Megnevezhetjük a lehetséges opciókat: (Sergio) Pérez és (Nico) Hülkenberg. Nem hiszem, hogy bárki képes lenne legyőzni Maxot, a kérdés az, ki tud folyamatosan három tizeden belül lenni hozzá képest. Alex a jobb napjain képes rá, és még mindig nagyon fiatal. Egyértelmű, hogy nem mehetsz egyetlen versenyzővel a bajnoki címért, a versenyképesség számít a leginkább, de még ne rohanjunk ennyire előre" – tette hozzá, majd azt is elárulta, nem sokon múlt, hogy Hülkenberg a Racing Point helyett Red Bullt vezessen a Nürburgringen.

„Már pénteken felvettük a kapcsolatot Nicóval, miután Alex egyik koronavírustesztje nem hozott egyértelmű eredményt. Nem lehetett kizárni, hogy pozitív lesz, szóval a bizonytalan teszteredmény után azonnal felhívtam Nicót" – mondta, majd arról is beszámolt, hogy az eset megmutatta, felkészültebbnek kell lenniük, ezért a harmadik számú versenyző, Sébastien Buemi is a csapattal fog utazni a következő hétvégékre.

A 2021-ES RAJTLISTA
rajtszámnév (nemzetiség)csapatmotor
?
Mercedes Mercedes
77 Valtteri BOTTAS (finn) Mercedes Mercedes
55Carlos SAINZ Jr. (spanyol) FerrariFerrari
16
Charles LECLERC (monacói)FerrariFerrari
33
Max VERSTAPPEN (holland) Red Bull Honda
?
Red Bull Honda
5
Sebastian VETTEL (német) Aston MartinMercedes
?Aston Martin
Mercedes
63
George RUSSELL (brit) Williams Mercedes
6 Nicholas LATIFI (kanadai) Williams Mercedes
14
Fernando ALONSO (spanyol)
Alpine
Renault
31
Esteban OCON (francia)Alpine
Renault
?
AlphaTauri
Honda
?
AlphaTauri
Honda
?
Haas Ferrari
?
HaasFerrari
3
Daniel RICCIARDO (ausztrál) McLarenMercedes
4
Lando NORRIS (brit)
McLarenMercedes
?
Alfa Romeo Ferrari
?
Alfa Romeo
Ferrari
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik