F1: Leclerc-t hosszú távon a radaron kell tartania a Mercedesnek – Wolff

Vágólapra másolva!
2023.05.03. 12:16
null
Wolff csak hosszú távon gondolkodik Leclerc kapcsán (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff jó véleménnyel van Charles Leclerc-ről, és meglátása szerint egy élcsapatnak a radarján kell tartania a versenyzőt, ám az ő esetükben ez csak hosszú távú tervként szerepelhet, hiszen egyelőre Lewis Hamiltonnal képzelik el a jövőt.

 

 

Mint ismert, még a múlt hétvégi Azeri Nagydíj előtt kezdett el terjedni a pletyka, hogy Charles Leclerc kifelé kacsingat a 2024 végéig szóló ferraris szerződéséből, és a Mercedeshez tart, miután az általában jól értesült olasz újságíró, Leo Turrini kijelentette, a monacói jelenleg is tárgyalást folytat a német istállóval.

2. MIAMI NAGYDÍJ
MÁJUS 5., PÉNTEK
1. szabadedzés: 20.00–21.00
2. szabadedzés: 23.30–00.30
MÁJUS 6., SZOMBAT
3. szabadedzés: 18.30–19.30
Időmérő: 22.00–23.00
MÁJUS 7., VASÁRNAP
A verseny (57 kör, 306.326 km) rajtja: 21.30
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 21., 15.00
Emilia-romagnai Nagydíj, Imola
Május 28., 15.00Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
Június 4., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona

Az újságíró szerint az „ezüstnyilak" mindenképpen világbajnoki címre esélyes pilótát szeretnének arra az esetre, ha Lewis Hamilton a távozás mellett döntene. A híresztelésekkel kapcsolatban a Mercedes csapatfőnökét, Toto Wolffot is megkérdezték Azerbajdzsánban, s noha az osztrák elismerte, figyelemmel kell követniük a ferrarist, kiemelte, rövid- és középtávon nincs szabad ülésük.

Charles szuper srác, és ami a hosszú távú jövőt illeti, olyasvalaki, akit a radaron kell tartanod. Ez világos, azonban nem rövid- és középtávon. Senki sem kételkedik Charles képességeiben. Az egyetlen alkalom, amikor beszéltem vele Melbourne-ben volt, megkérdeztem tőle, hogy hol van a kapu a felszálláshoz. Amúgy semmilyen kapcsolat nincs közöttünk."

Teljes mértékben elkötelezett és hűséges a Ferrarihoz, ráadásul oda köti a szerződése is. Mi pedig száz százalékig elköteleztük magunkat, hogy aláírjunk Lewisszal" – tette világossá Wolff, aki arról is beszélt, szerinte a Mercedes eleget tud-e nyújtani a hétszeres bajnoknak ahhoz, hogy maradjon.

Úgy hiszem, erősnek érzi magát, és mi is. Idén nem fogunk harcolni az egyéni bajnoki címért, jelenleg így fest a helyzet. Egy olyan autót kell neki adnunk, amellyel képes lehet rá. Remélhetőleg győztessé tudjuk tenni az idei csomagunkat, és elő tudunk állni valamivel, ami hozzásegítheti a nyolcadik bajnoki címéhez."

„Nincs kétségem afelől, hogy motiválja ennek az elérése. Ez az, amit szeret csinálni. Nagyszerű kapcsolatot ápolunk, személyesen velem is, valamint a csapattal is. Az egyik erős pillérünk volt az elmúlt tíz évben, szóval jó helyzetben vagyunk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik