F1: „Nyílt titok, hogy Leclerc tárgyal a Mercedesszel” – sajtóhír

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.04.24. 10:51
null
Leclerc a Mercedeshez tart? (Fotó: AFP)
Sajtóhírek szerint Charles Leclerc tárgyalásokat folytat a Mercedesszel, és annak ellenére is az esetlegesen visszavonuló Lewis Hamilton utódja lehet az „ezüstnyilaknál", hogy 2024 végén jár le a szerződése, hiszen német értesülés alapján úgy tudni, kilépési záradéka van a maranellóiakkal.

 

 

 

Noha Lewis Hamilton és a Mercedes többször is egyértelműsítette, közös folytatást szeretne, az elmúlt időszakban az esetleges visszavonulás és a Ferrarihoz történő szerződés lehetősége is felröppent a brit médiában, míg Olaszországban Charles Leclerc jövője került a középpontba, s az általában jól értesült olasz újságíró, Leo Turrini kijelentette, nyílt titoknak számít, hogy a három nagydíj után hat ponttal az egyéni összetett tizedik helyét elfoglaló monacói jelenleg is tárgyal az „ezüstnyilakkal".

„Nyílt titok, hogy Leclerc tárgyal a Mercedesszel. Erről mindenki tud Maranellótól az Indiai-óceánig. Leclerc többször is megvillantotta már a klasszisát a pályafutása során, és tisztában van azzal, hogy fogy az idő" – olvasható az újságíró blogjában.

Turrini szerint a Mercedes mindenképpen világbajnoki potenciállal rendelkező versenyzőt szeretne megszerezni a 2024 végéig érvényes szerződéssel rendelkező George Russell mellé, ha Hamilton a távozás mellett döntene.

Az egyetlen akadályt a monacói 2024 végéig szóló kontraktusa jelentené, német forrás szerint azonban a ferraris rendelkezik teljesítményhez kötött záradékkal. Az üggyel kapcsolatban a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is megszólalt, aki elmondta, bevett szokás a Formula–1-ben, hogy eredményekhez kötik a szerződéseket.

„Manapság teljesen megszokottak a teljesítményhez kapcsolódó záradékok. Ez annyit jelent, hogy a pilótának bizonyos pontszámmal kell rendelkeznie az idény egy meghatározott pontjáig, általában késő nyárig annak érdekében, hogy automatikusan meghosszabbodjon a kontraktusa. Ha ez a feltétel nem teljesül, mindkét félnek lehetősége nyílik a szerződés felbontására. Kétezer-tizenötben ennek köszönhetően mehetett olyan könnyen a Ferrarihoz Sebastian Vettel."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik