F1: „Le vagyok sújtva” – üzent a koronavírusos Hamilton

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.12.01. 14:41
null
Hamilton minden óvintézkedést betartott, mégis megfertőződött (Fotó: AFP)
A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton közösségi oldalain üzent, miután kiderült, hogy elkapta a koronavírust és így nem állhat rajthoz a soron következő Szahíri Nagydíjon.

 

Mint beszámoltunk róla, a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon győzedelmeskedő Lewis Hamilton hétfőn enyhe tünetekkel ébredt, és az ezt követően elvégzett koronavírustesztje pozitív eredményt hozott, aminek eredményeként nem vehet részt a második szahíri versenyen. A karanténba vonuló brit versenyző közösségi oldalain üzent a történtek után, és megosztotta, mindent óvintézkedést betartott az idény kezdete óta, így senki sem lehet elég elővigyázatos.

Le vagyok sújtva, hogy nem versenyezhetek a hétvégén. Amióta júniusban elkezdődött az idény, a csapatom és én minden lehetséges óvintézkedést megtettünk, és betartottunk minden szabályt mindenhol, ahol jártunk, hogy biztonságban maradjunk. Sajnos a múlt heti három negatív teszteredményem után hétfőn enyhe tünetekkel ébredtem, és kértem egy további tesztet, ami pozitív lett. Azonnal elkülönítettem magam tíz napra."

Magam alatt vagyok, hogy nem ülhetek autóba a hétvégén, de a legfontosabb számomra, hogy kövessem a protokollt és a tanácsokat, hogy védjem a többi embert. Igazán szerencsés vagyok, hogy jól érzem magam, és csak enyhe tüneteim vannak, mindent el fogok követni, hogy fitt és egészséges maradjak. Kérlek titeket, hogy vigyázzatok magatokra, hiszen sosem lehettek elég óvatosak. Ezek aggasztó idők mindenki számára, és biztosítanunk kell, hogy vigyázunk magunkra és egymásra. Maradjatok pozitívak" – zárta a gondolatait a hétszeres világbajnok.

Azzal, hogy a brit versenyző már biztosította a címét, a pontverseny szempontjából nincs jelentősége a távolmaradásának, ugyanakkor több idei rekordbeállításról és csúcsdöntésről kénytelen lemondani. A Mercedes egyelőre nem erősítette meg, hogy ki helyettesítheti Hamiltont, az esélyesek között szerepel a csapat két tartalékpilótája, az idén már három versenyen is beugró Nico Hülkenberg és a Williamsnél versenyző George Russell is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik