F1: izgalmas fejlesztésekkel készül a Mercedes a Brit Nagydíjra

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.07.09. 11:02
null
A Mercedes visszavágna Silverstone-ban (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes vezető versenymérnöke, Andrew Shovlin izgalmas újításokat ígér a soron következő Brit Nagydíjra.

 

A Mercedes a májusi Spanyol Nagydíj óta nem aratott győzelmet, ráadásul a legutóbbi két versenyhétvégén esélye sem volt a fő riválissal, a Red Bull-lal szemben. Noha a csapatfőnök, Toto Wolff az elszenvedett kudarcok után is arról beszélt, hogy teljes mértékben a 2022-es nagy szabályváltoztatásokra koncentrálnak már, a technikai igazgató, James Allison jelezte, korábban beütemezett fejlesztések még érkeznek a W12-esre.

Bár Lewis Hamilton múlt vasárnap előrebocsátotta, ezek a kisebb fejlesztések nem lesznek elegendőek ahhoz, hogy visszazárkózzanak a „vörös bikákra", az „ezüstnyilak" vezető versenymérnöke, Andrew Shovlin bizakodóan beszélt a Silverstone-ban debütáló frissítésekről.

Az autónk nem működött igazán jól Ausztriában. Nehéz volt eltalálni az egyensúlyt, a mérnökök és a versenyzők nagyon keményen dolgoztak ezen. Jó, hogy vége. Most már nagyon várjuk Silverstone-t, ahová egészen izgalmas fejlesztési csomagot viszünk" – bocsátotta előre, majd kitért arra is, mi segíthet még nekik a Brit GP-n.

Meg kell mondjuk, hogy Spielbergben az elmúlt években is szenvedtünk. Nehéz pálya, és a jelek szerint nem fekszik a kocsinknak. Próbáljuk megérteni ennek az okát. Silverstone ennek az ellentéte, ott általában jól szoktunk menni, és Lewis is nagyon szereti azt az aszfaltcsíkot, részben a kialakítása és a tempós karaktere okán, valamint a fantasztikus támogatás miatt is, amit a hazai közönségtől kap" – mutatott rá.

Izgatottak vagyunk, ugyanakkor nehéz hétvége vár ránk. Bemutatkozik a sprintkvalifikációs lebonyolítás is, de reméljük, hogy jobbak leszünk, és felvesszük a harcot a Red Bull-lal."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik