F1: Hamilton elárulta, hogyan csábította Brawn a Mercedeshez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.24. 09:49
Lewis Hamilton az F1-es világbajnoki cím ünneplése közepette elismerte, két éve akkor döntötte el, hogy a McLarentől a Mercedeshez szerződik, amikor Ross Brawn akkori csapatvezető az édesanyja házában látogatta meg, és egy tea mellett részletezte neki a csapat terveit.

Niki Lauda azt mondta a vb-címről döntő vasárnapi Abu-dzabi Nagydíjon, hogy ő győzte meg Hamiltont 2012-ben, hogy szerződjön a McLarentől a Mercedeshez. A háromszoros világbajnok osztrák a csapat egyik vezetőjeként a 2012-es Szingapúri Nagydíjat követően azt ígérte Hamiltonnak, hogy éveken belül világbajnok lesz a Mercedesszel, s garantálta, hogy elég jó autót kap ehhez.vasárnapi Abu-dzabi Nagydíjon, hogy ő győzte meg Hamiltont 2012-ben, hogy szerződjön a McLarentől a Mercedeshez. A háromszoros világbajnok osztrák a csapat egyik vezetőjeként a 2012-es Szingapúri Nagydíjat követően azt ígérte Hamiltonnak, hogy éveken belül világbajnok lesz a Mercedesszel, s garantálta, hogy elég jó autót kap ehhez.

Hamilton elismerte, Laudának is nagy szerepe volt a csapatváltásban, de igazából nem ő győzte meg, hanem Ross Brawn, a Mercedes akkori csapatfőnöke, aki az idén már kívülről figyelte a brackleyiek dominanciáját

„Nem a Nikivel folytatott beszélgetésemnek köszönhető, hogy most itt vagyunk. Inkább annak, ami Ross Brawnnal történt az édesanyám házában. Emlékszem, arra gondoltam, mekkora szám, hogy Ross Brawn ott ül az anyukámnál, és együtt teázunk – mondta Hamilton a Sky Sportsnak. – Dossziékkal érkezett, részletesen elmondta, mik a csapat tervei, hogy ez egy hosszútávú projekt. Lépésről lépésre vázolta a Mercedes terveit, s ezzel meg is vett."

„Nikivel rengeteget beszéltem telefonon, és a szingapúri egyeztetésünk is jól sült el, de ebben nagy szerepe volt annak, hogy előtte Ross meggyőzött. A részese akartam lenni ennek a kalandnak, csodás, hogy máris elértük a célunkat" – mondta Hamilton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik