F1: Ha nem vennék vissza, többször ütköznénk – Hamilton

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.09.29. 11:16
null
Hamilton (balra) bízik benne, hogy kifizetődik a tapasztalata (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton úgy érzi, sokkal többször ütköznének bajnoki riválisával, Max Verstappennel, ha ő nem venne vissza.

 

A két vb-aspiráns, Lewis Hamilton és Max Verstappen több alkalommal is egymásnak feszült már a pályán az idén, s kettejük párharca nemegyszer összeéréssel, kétszer pedig nagy balesettel záródott.

Az egyéni összetettet hét nagydíjjal a vége előtt mindössze két ponttal vezető brit már a bajnokság korai szakaszában jelezte, úgy érzi, ha nem enged, többször ütköznének, s most a silverstone-i, valamint a monzai esetet követően is hasonló állásponton van.

Volt olyan időszakom, amikor én is túl agresszív voltam, és többször vissza kellett volna vennem. Most már sokkal érettebb vagyok, és igen, bizonyos esetekben valóban visszaveszek, amikor Max ellen csatázom. Máskülönben sokkal gyakrabban ütköznénk össze. Máshogy próbálok túljárni az eszén. Ha túlélem az adott kanyart, talán esélyem nyílhat legyőzni a stratégiával. Ez a tapasztalattal jár, és remélhetőleg ki fog fizetődni az idény végén."

„Max sosem adja fel, mint ahogyan én sem. Számos versenyzővel harcoltam már, sokaknak hasonló volt a hozzáállása. Egyesek okosabbak, mint mások. Az idény egy maraton, nem sprint. De mindenképpen jó a közönség számára, ha új karakterek bukkannak fel. A balesetek olykor hozzátartoznak ehhez a sporthoz, és úgy hiszem, mindketten elég könnyen át tudjuk állítani a kapcsolót, amíg a küzdelem egészséges marad."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik