F1: a Mercedesnél félnek, hogy nem lesznek elég gyorsak Imolában és Portimaóban

Vágólapra másolva!
2021.03.31. 12:13
null
Hiába az idénynyitón aratott győzelem, a Mercedes nem lehet túl magabiztos (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes vezető versenymérnökének, Andrew Shovlinnak vannak kétségei afelől, hogy csapata fel tudja-e venni a harcot a Red Bull-lal a soron következő két nagydíjon.

 

17. BAHREINI NAGYDÍJ
MÁRCIUS 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:31.394
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:30.847
MÁRCIUS 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:30.577
Időmérő: 1. Verstappen 1:28.997
MÁRCIUS 28., VASÁRNAP
A verseny: 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Bottas
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 18., 15.00Emilia Romagna-i Nagydíj, Imola
Május 2., 16.00Portugál Nagydíj, Portimao
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona

Lewis Hamilton 2015 után először tudott nyerni az idénynyitón, a Mercedes vezetői, szakemberei azonban nem voltak elégedettek az Bahreini Nagydíjat követően, hiszen hiába lépett előre a csapat a problémás teszt után, úgy érzik, nemcsak teljesen eltűnt a korábbi években tapasztalt előnyük, hanem a Red Bullnak sikerült is ellépnie bizonyos területeken.

Az „ezüstnyilak" vezető versenymérnöke, Andrew Shovlin a W12-es Szahírban mutatott formáját látva fél attól, nem lesznek elég versenyképesek a soron következő két nagydíj helyszínén, Imolában és Portimaóban.

Nem vagyunk elég jók a nagy tempójú részeken, Imolában és Portimaóban azonban sok ilyen lesz, és ők jelenleg egyértelműen jobbak nálunk ezen a területen. Ami Bahreint illeti, az átlagostól jócskán eltérő aszfaltcsíkról beszélünk. Nagyon keményen bánik a hátsó gumikkal, és a 30-40 km/h-s szél is a felső tartományba tartozik egy normális idényt figyelembe véve. Most bízunk benne, hogy nem ez volt a legjobb pályánk, mert egészen nehéz volt. A végére sikerült a megfelelő állapotba hozni az autót, de csak nagyon kemény munka árán sikerült. Ezzel szemben a Red Bull már a teszten és a szabadedzéseken is nagyon jól működött, és úgy fest, nincs gyenge pontja” – idézte a szakembert a Motorsport.com.

Hogyan állunk a helyzethez? Nos, nem gondoljuk, hogy a miénk lenne a leggyorsabb autó, de azt sem hisszük, hogy már kihoztunk mindent a csomagból. A fejlesztéseknél azt keresed, mely területekből hozhatsz ki még többet, és azt érezzük, hogy még nem sikerült minden területen elérnünk a maximumot. Szóval nagyon keményen fogunk dolgozni azon, hogy még több teljesítményt tudjunk kisajtolni a kocsiból a következő versenyeken, de nem lesz egyszerű dolgunk" – jelentette ki, majd elárulta, mi játszhat a kezükre, illetve okozhat nehézségeket nekik a következő futamokon.

A következő pályákon vannak dolgok, amelyek a kezünkre játszhatnak. Eléggé szenvedtünk a gép hátuljával Bahreinben, és ebből a szempontból könnyebb dolgunk lesz a következő helyszíneken. Ugyanakkor nem hihetjük, hogy ezen aszfaltcsíkok gyors részei majd az erősségünket jelentik" – tette hozzá Shovlin.

A címvédő Hamilton szerint sincsenek könnyű helyzetben, főleg, hogy úgy érzi, a „vörös bikák” jelenleg külön szintet képviselnek a kvalifikáción.

„A Red Bull tempója hihetetlenül jó, és az időmérőn egyelőre nem tudjuk felvenni vele a versenyt. A versenyen számítottam rá, hogy közelebb lesz egymáshoz a két csapat, de így is szorosabb volt, mint szerettem volna. Nem tudjuk, hogy mennyivel lesznek jobbak vagy épp rosszabbak a többi pályán. Talán a mi autónk jobb lesz más helyszíneken, mint Bahreinben volt, de az is lehet, hogy rosszabb lesz, majd meglátjuk. Egy biztos, nagyon keményen fogunk dolgozni, hogy fejlődjünk" – osztotta meg a gondolatait a hétszeres világbajnok.

A Mercedes tavaly Imolában és Portugáliában is kettős győzelmet könyvelhetett el, a Red Bull eközben előbbi helyszínen nem szerzett pontot, míg utóbbin a 3. és a 12. pozícióban végzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik