F1: Ez csakis a szerencsén múlt, de igazságszolgáltatás történt – Alonso

Vágólapra másolva!
2021.12.13. 13:25
null
Alonso örül Verstappen sikerének, de tudja, az utolsó verseny a szerencsén múlt (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Alpine spanyol versenyzője, Fernando Alonso zavarba ejtőnek találta az Abu-dzabi Nagydíj végén történteket, s noha elmondása szerint vasárnap csakis a szerencse döntött Max Verstappen sikere mellett, az egész évet tekintve úgy érzi, igazságszolgáltatás történt.

Noha Fernando Alonso nemegyszer hangoztatta, hogy Max Verstappen végső sikerének örülne jobban, több versenyzőtársa mellett ő is zavarba ejtőnek találta a futam végén lejátszódó eseményeket, amelyek nemcsak a győzelem, hanem a bajnoki cím sorsáról is döntöttek.

13. ABU-DZABI NAGYDÍJ
DECEMBER 10., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:25.009
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:23.691
DECEMBER 11., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Hamilton 1:23.274
Időmérő: 1. Verstappen 1:22.109
DECEMBER 12., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Hamilton, 3. Sainz

„Amikor kijött a biztonsági autó, azt hittem, gyorsan visszavehetjük a körünket, hiszen normális esetben ez szokott történni. Zöld jelzést kapsz, és visszaveheted a körödet, mialatt az autómentés zajlik. A zöld jelzés azonban elmaradt, és azt az információt kaptam, hogy nem vehetjük vissza a körünket, és abban a pozícióban kell maradnunk."

„Egy kanyarral később aztán mégis megkaptuk a zöld jelzést, amit közöltem is a rádión, majd a csapat megerősítette, hogy mégis visszavehetem a köröm, és (Lando) Norrist kell követnem. Én így is tettem. Kissé zavaros volt"

A kétszeres világbajnok tudja, a biztonsági autó nélkül Hamilton magabiztos győzelemmel szerezhette volna meg a bajnoki címet, de úgy érzi, Verstappen rászolgált a szerencséjére.

Ez csakis a szerencsén múlt, ezt el kell ismernünk. A biztonsági autó nélkül Lewis lett volna a világbajnok. A biztonsági autó viszont Max sikerét hozta. Ilyen szempontból a szerencse döntött kettejük között, ugyanakkor ha visszatekintünk az azt megelőző huszonegy versenyre, de akár még a mostanira is, akkor láthatjuk, hogy sok balszerencséje volt Maxnek, szóval valahol igazságszolgáltatás történt."

A kétszeres világbajnok egyébként így reagált, amikor míg azt az információt kapta, hogy a lekörözött autók nem vehetik vissza a körüket:

A Mercedes által a biztonsági autós procedúra megsértése kapcsán benyújtott óvást a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) első körben elutasította, a sorozatban nyolcadik konstruktőri címét vasárnap megszerző csapat ugyanakkor jelezte, fellebbezni kíván az ítélet ellen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik