F1: Bottas rajtbüntetést kapott a bokszutcai incidens miatt – hivatalos

Vágólapra másolva!
2021.06.25. 18:17
null
Nem indul jól Bottas spielbergi hétvégéje (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) hivatalosan is megerősítette, hogy három rajthelyes büntetéssel sújtja a Mercedes finn versenyzőjét, Valtteri Bottast a második szabadedzésen történt bokszutcai incidense miatt.

 

Mint ismert, Valtteri Bottas a Stájer Nagydíj második szabadedzésén adott túl nagy gázt a kerékcseréjét követően, aminek eredményeként a Mercedes keresztbe állt a bokszutcában, miközben tőle pár méterre McLaren-szerelők álldogáltak a garázs előtt.

 

Szerencsére senki sem sérült meg, és a finn is folytatni tudta a munkát, miután a wokingi csapattagok segítségével irányba állították az autóját. A sportfelügyelők ugyanakkor nem sokkal később jelezték, a gyakorlást követően megvizsgálják az esetet, és beidézték a versenyzőt. A meghallgatás után arra jutottak, három rajthelyes büntetésben részesítik Bottast, mivel az indoklás szerint túl veszélyesen hajtott a bokszutcában.

A két büntetőpontot is elkönyvelő finn elmondása szerint az vezetett a hibához, hogy valami újjal próbálkoztak, aminek következtében kettes fokozatban indult el, és ez okozta azt, hogy jobban kipörögtek a kerekei.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik