F1: Az erőforrás nagy része javíthatatlanul megsérült – Mercedes

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.04.22. 11:02
null
Bottas imolai balesete akár a későbbi esélyeire is hatással lehet (Fotó: Twitter/ValtteriBottas)
A Formula–1-es Mercedes vezető versenymérnöke, Andrew Shovlin bízik benne, hogy Valtteri Bottast nem veti vissza az imolai balesete a soron következő Portugál Nagydíjon, miután jelentős károk keletkeztek az autóján, és az erőforrás nagy része is javíthatatlanul megsérült.

 

 

1. EMILIA-ROMAGNAI NAGYDÍJ
ÁPRILIS 16., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:16.564
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:15.551
ÁPRILIS 17., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:14.958
Időmérő: 1. Hamilton 1:14.411
ÁPRILIS 18., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Hamilton, 3. Norris
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 2., 16.00Portugál Nagydíj, Portimao
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo

Valtteri Bottas és George Russell az Emilia-romagnai Nagydíj versenyén ütközött össze egymással, és a két autó jelentős károkat szenvedett. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff már a leintést követően kiemelte, hogy a balesetnek hosszú távú következményei is lehetnek, miután az ettől az évtől életbe lépő költségvetési sapka nyomán meg van kötve a kezük, és nem nagyon számoltak azzal, hogy szinte totálkárosra törik a kocsi.

Az osztrák még azt sem zárta ki, hogy a kieső pénz az idény későbbi szakaszában határt szabhat a fejlesztéseiknek is, míg a vezető versenymérnök, Andrew Shovlin elmondta, hogy az erőforrás egy része valószínűleg menthetetlenül megsérült, így a finn pilóta egyértelmű hátrányba kerülhet a későbbiekben.

Nagyon szeretjük az autónkat, de Valtterit jobban, és örülünk, hogy mindössze egy térdhorzsolással megúszta a balesetet. Nagy ütközés volt, a 30G-s erőhatás is érte. Sajnos a kocsi nincs ilyen jó állapotban. Jelentős károk keletkeztek. Sikerült a gép nagy részét visszavinnünk az Egyesült Királyságba, és az erőforrás is megérkezett Brixworthba, ahol megvizsgálják és alaposan átnézik, talán néhány elemet meg tudunk menteni" – utalt arra, hogy nagy valószínűséggel a hajtáslánc bizonyos részei cserére szorulnak, s mivel meghatározott, hogy adott versenyző mennyi elemet használhat fel az idény során, ez később még büntetést is vonhat maga után.

Sajnos a nagy része javíthatatlanul megsérült, és most a logisztikai terveket nézzük át, hogy megpróbáljunk elegendő alkatrészt Portimaóba juttatni, és biztosra menjünk, hogy mindkét autó a megfelelő specifikációval mehessen a következő héten" – tette hozzá.

A sérült W12-est tehát már a gyárban vizsgálják, a Mercedes ugyanakkor nem utazott még haza Imolából, miután a mezőnyből harmadik csapatként kipróbálhatta a tervek szerint 2022-ben debütáló 18 colos Pirelliket. Lewis Hamilton hétfőn 130 kört teljesített, míg Bottas kedden 106 kört tett meg a prototípusokon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik