F1: Alonso nem lesz jelen az Alpine bemutatóján

Vágólapra másolva!
2021.02.26. 18:13
null
Alonso nem lesz jelen a csapatbemutatón (Fotó: Twitter/alo_oficial)
A Formula–1-es Alpine hivatalos közleményben tudatta, hogy február elején kerékpárosedzés közben balesetet szenvedő Fernando Alonso nem lesz jelen a csapat jövő hét keddi autóbemutatóján.

 

Mint beszámoltunk róla, Fernando Alonso február elején kerékpárosedzés közben szenvedett balesetet a svájci utakon, Lugano közelében. A kétszeres világbajnokot állkapocssérüléssel szállították kórházba, ahol korrekciós műtéten is átesett. A spanyol ezt követően további 48 órát töltött el megfigyelés céljából az intézményben, mielőtt kiengedték volna onnan, hogy otthon gyógyuljon tovább.

Alonso nem várt sokat, múlt hétvégén közösségi oldalain már arról posztolt, hogy újra edzésbe állt, azonban a csapat által a hét elején tartott privát teszten csapattársával, Esteban Oconnal ellentétben nem tudott részt venni.

Az Alpine közlése szerint a spanyol a jövő hét kedden esedékes autóbemutatón sem tud megjelenni, igaz, azt már korábban jelezte, hogy a pilóta sérülése nem lesz hatással a visszatérésére, így nagy valószínűség szerint az idény előtti háromnapos bahreini teszten már autóba ülhet.

„Sajnálattal közöljük, hogy Fernando nem lesz jelen a média számára kiírt online eseményen. Az egészségügyi helyzet és az érvényben lévő intézkedések nem teszik lehetővé, hogy kommunikációs és marketingtevékenységeket folytasson, miközben vállalja a kritikus felkészülését az idényre" – állt a csapat közleményében.

Az enstone-iak emellett kiemelték, a két év szünet után visszatérő spanyol versenyző a téli teszt során újra a média rendelkezésére fog állni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik