F1: Alonso nem érti, miért vesztett egy másodpercet, de így is elégedett

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.05.02. 11:24
null
Alonso örül az Alpine előrelépésének (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Alpine spanyol versenyzője, Fernando Alonso a várakozásokon alul teljesített a Portugál Nagydíj időmérőjén, de igyekszik a pozitívumokra összpontosítani.

 

18. PORTUGÁL NAGYDÍJ
ÁPRILIS 30., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:19.648
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:19.837
MÁJUS 1., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:18.489
Időmérő: 1. Bottas 1:18.348
MÁJUS 2., VASÁRNAP
A verseny (66 kör, 306.826 km) rajtja: 16.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
Június 6., 14.00
Azeri Nagydíj, Baki

Az első két versenyhétvégén a vártnál rosszabbul teljesítő Alpine a portimaói hétvége első pillanatától kezdve sokkal jobban mozgott, s Fernando Alonso már a nyitó nap végén kijelentette, még nem érezte magát ilyen magabiztosnak az Imola óta újabb frissítéseket is kapó A521-esben.

A kétszeres világbajnok jó szereplése a szombati edzésen is tovább folytatódott: a pályakiszélesítés miatt törölt köridejével Max Verstappen és Lewis Hamilton mögött a harmadik helyen zárhatott volna, ami jó előjel volt az időmérő előtt.

Ám Alonso meglepetésre már a Q2-ben búcsúzni kényszerült, miközben csapattársa, Esteban Ocon Olaszország után Portugáliában is bejutott a kvalifikáció utolsó szakaszába. A spanyol nem értette, mi okozta a hirtelen teljesítmény-visszaesést, de igyekezett a pozitívumokra összpontosítani.

Sokkal rosszabb érzés volt vezetni az autót az időmérőn, és teljesítményt is vesztettünk a harmadik gyakorláshoz viszonyítva, ami rossz volt. Még mindig vizsgáljuk, miért buktunk egy másodpercet. Mindezek ellenére elégedett vagyok a mostani hétvégével. Kényelmesebben érzem magam, a kocsi szinte életre kelt, és versenyképesek voltunk valamennyi szakaszban, ami nagy előrelépés a részünkről. Talán nem abból a pozícióból startolok, ahonnan szerettem volna, de nekem így szabad választásom van a gumik terén, ami nemcsak jobb lehet a futamra, de lehetőséget biztosít a csapatnak is, hogy különböző stratégiával próbálkozzon. Ez eddig nagyon pozitív hétvége" – mondta a Motorsportnak adott nyilatkozatában.

Alonso a tizenharmadik, míg Ocon a hatodik helyről vághat neki a 16 órakor rajtoló versenynek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik