F1: a Williams megerősítette a jövő évi párosát

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.10.30. 14:20
null
Russell megnyugodhat (Fotó: AFP)
A Williams helyettes csapatfőnöke, Simon Roberts az Emilia Romagna-i Nagydíj pénteki sajtónapján bejelentette, hogy jövőre is a George Russell, Nicholas Latifi párossal indulnak.

 

 

1. EMILIA ROMAGNA-I NAGYDÍJ
OKTÓBER 31., SZOMBAT
1. szabadedzés: 10.00–11.30
Időmérő: 14.00–15.00
NOVEMBER 1., VASÁRNAP
A verseny (63 kör, 309.049 km) rajtja: 13.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
November 15., 11.10Török Nagydíj, Isztambul
November 29., 16.10
Bahreini Nagydíj, Szahír
December 6., 18.10Szahíri Nagydíj, Szahír

Mint ismert, a Williams a Magyar Nagydíj csütörtökjén erősítette meg, hogy 2021-ben is George Russell és Nicholas Latifi vezeti az autóit, azonban azóta tulajdonosváltás történt, és olyan pletykák röppentek fel, melyek szerint nem volt kizárható, hogy Sergio Pérez válthatja a Mercedes-protezsált versenyzőt, s a találgatásokat tovább erősítette az új megbízott csapatfőnök, Simon Roberts Portugáliában tett nyilatkozata is, melyben nem volt hajlandó kizárni a mexikói érkezését.

Ám Roberts Imolában korrigált, s elmondta, a meglévő szerződések értelmében nem változtatnak a felállásukon.

Talán a múlt héten okoztam egy kis zűrzavart, amit sajnálok. Nem igazán akartam kommentálni a versenyzőkérdést, de ahogyan George is mondta, Claire (Williams) idén már tett bejelentést, és semmi sem változott. Ezzel a pilótafelállással versenyzünk idén és jövőre is. Elégedettek vagyunk velük, és már nagyon várjuk a közös folytatást" – jelentette ki a megbízott csapatfőnök.

Russell maradása azt jelenti, hogy ha Pérez nem kapja meg a hőn áhított Red Bull-ülést, akkor nagy valószínűséggel csak a Haas nyújthat számára lehetőséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik