F1: a McLaren megvált a technikai igazgatójától; a Ferraritól érkezik erősítés

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.03.23. 14:59
null
A McLaren komoly átszervezéseket jelentett be a borzalmas évkezdés után (Fotó: AFP)
A Formula–1-es McLaren csapata hivatalos közleményben erősítette meg, hogy megvált technikai igazgatójától, James Keytől, valamint leigazolta a Ferrari korábbi vezető tervezőjét, David Sanchezt.

 

 

A McLaren a vártnál jóval gyengébben kezdte a 2023-as bajnokságot, és két verseny után továbbra is pont nélkül áll. Az előző évet az ötödik helyen záró wokingiak a csalódáskeltő nyitány után arra jutottak, hogy tovább folytatják az átszervezéseket csapaton belül, aminek részeként átalakították a technikai részlegük struktúráját, és azonnali hatállyal megváltak az alakulathoz 2019-ben csatlakozó James Keytől, aki a technikai igazgató posztját töltötte be.

Az elküldött szakember feladatkörét három specialista vette át, ugyanis a változtatás részeként mostantól nem egyetlen ember fog felelni a technikai részlegért. A házon belül előléptetett Neil Houldey (mérnöki és tervezési osztály) és Peter Prodromou (aerodinamika) mellett a Ferrari távozó vezető tervezője, David Sanchez (autókoncepció és teljesítmény) fogja alkotni a triót, amely közvetlenül a csapatfőnöknek, Andrea Stellának fog jelenteni. Sanchez a korábbi szerződése értelmében 2024. január 1-jén csatlakozhat a wokingiakhoz.

„Először is szeretnék köszönetet mondani Jamesnek a kemény munkájáért és az elhivatottságáért a McLarennél eltöltött ideje alatt, és minden jót kívánok neki a jövőre nézve. Ami a folytatást illeti, eltökélt vagyok, és arra összpontosítok, hogy visszavezessem a csapatot az élmezőnybe. Amióta átvettem a csapatvezetői szerepet, azt a feladatot kaptam, hogy stratégiai megközelítést alkalmazzak, és lefektessem az alapokat, amikre a következő években építhetünk” – jelentette ki a gárda élére a télen kinevezett csapatfőnök, aki kiemelte, hogy az új struktúra átláthatóságot és hatékonyságot biztosít a technikai részlegen belül.

A wokingi alakulat emellett további átszervezéseket is bejelentett, melynek keretein belül többek között Giuseppe Pesce Prodromou jobbkeze lesz az aerodinamikai részlegen, míg Piers Thynne operatív igazgatóként tevékenykedhet tovább.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik