F1: a McLaren hosszabbított Norrisszal – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.05.19. 10:29
null
Norris eddig kétszer állhatott fel a dobogóra a McLaren színeiben (Fotó: AFP)
A Formula–1-es McLaren szerda délelőtt hivatalosan is bejelentette, hogy több évvel meghosszabbította brit versenyzője, Lando Norris szerződését.

 

Lando Norris 2017 óta tagja a Mclaren családjának: harmadik számú versenyzőként kezdte, majd 2019-től a mezőny állandó tagjává vált. A brit összesen negyvenkét versenyen állt rajhoz a wokingiak színeiben, ezen időszak alatt két alkalommal állhatott fel a dobogóra, s jelenleg az egyéni összetett negyedik helyét foglalja el, miközben zsinórban kilenc pontszerzésnél jár.

A fiatal pilóta tehát fantasztikus formában versenyez az idén, s a McLaren nem is választhatott jobb alkalmat arra, hogy bejelentse a hosszabbítást, hiszen a Monacói GP-re egyébként is különleges festéssel készül, amellyel a Gulf ikonikus dizájnját kívánja megidézni, ezzel is ünnepelve a felek újjáélesztett partnerségét.

A wokingiak többéves szerződést írtak alá Norrisszal, s miután a másik versenyző, Daniel Ricciardo is hosszú távon kötelezte el magát a gárdához tavaly, a közeljövőben biztosítottá vált a pilótafelállásuk.

Örömmel jelentem be, hogy meghosszabbítottuk az együttműködésünket Landóval 2022-re és későbbre. Meghatározó szerepe volt abban, hogy a McLaren visszanyerje a formáját, és büszkék vagyunk arra a fejlődésre, amit a 2017-es érkezése óta mutatott. Lando az egyik legragyogóbb tehetsége a Formula–1-nek, és nagyon várjuk, hogy a pályán, s azon kívül is folyamatosan erősödjön" – áll az ügyvezető igazgató, Zak Brown közleményében.

„Nagyon könnyű volt meghozni a döntést Lando hosszú távú mclarenes jövőjéről. Már az újoncévében meggyőzött minket, és az azóta mutatott fejlődése is egyértelműen látható volt. Fontos szerepet töltött be a felzárkózással kapcsolatos tervünkben, és az eddigi eredményei, köztük az, hogy kétszer is dobogóra állhatott már, bizonyította, hogy félelmetes ellenfél a pályán. Ahogy neki, nekünk is nagyon komoly céljaink vannak a jövőre nézve, örülök, hogy folytatjuk a közös utat és együtt vágunk neki az új fejezetnek. Lando és Daniel személyében két nagyon tehetséges versenyzőnk van, akik izgalmas párost alkotnak, és a mostani bejelentés erős jelzése a McLaren elköteleződésének az iránt, hogy új fejezetet nyisson 2022-ben" – tette hozzá a csapatfőnök, Andreas Seidl.

„Nagyon örülök neki, hogy hosszabbíthattam a McLarennel. Már majdnem öt évet töltöttem el a csapatnál, és igazán a család részének érzem magam. Nem is tudom elképzelni, hogy máshol vágjak neki a pályafutásom következő szakaszának. A McLaren már az alsóbb kategóriák óta komoly támogatást nyújtott nekem, s igazán élvezem, hogy versenyzőként folyamatosan tanulhatok és fejlődhetek náluk" – kezdte Norris, majd elmondta, mit szeretne véghez vinni a wokingiakkal.

„Egyértelmű a célom: versenyeket szeretnék nyerni, és világbajnokká válni ezzel a csapattal. Amióta 2017-ben csatlakoztam, folyamatosan fejlődtünk, és a jövőt illetően világosak a céljaink. Szeretnék köszönetet mondani Zaknek és Andreasnak, hogy a kezdetektől fogva hisznek bennem, valamint az egész alakulatnak, hogy ilyen erős hátteret biztosítottak számomra a karrierem folytatásához. Már így is hihetetlen pillanatokat éltünk át együtt, amelyeket sosem fogok elfelejteni. Két dobogót szereztem, és tavaly bebiztosítottuk a harmadik helyet a konstruktőri bajnokságban. Bízom benne, hogy Daniellel és a csapat többi részével még sikeresebbek leszünk a következő években."

A McLaren bejelentésével immár négy istállónál tekinthető biztosnak a felállás 2022-t illetően. A wokingiakon kívül a Ferrari, a Haas, valamint az Aston Martin is többéves szerződést kötött versenyzőivel, rajtuk kívül Fernando Alonsónak (Alpine) és Max Verstappennek (Red Bull) van a következő idényre is érvényes kontraktusa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik