F1: A csapatban mindenki boldog, én nem – Verstappen

Vágólapra másolva!
2023.03.20. 17:01
null
Verstappen már a dobogón sem mosolygott túl sokat (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen nagy felzárkózás után a második helyen szelte át a célvonalat a szaúdi versenyen, és bebiztosította csapata idénybeli második kettős győzelmét. A címvédő ugyan a visszakapaszkodásával elégedett volt, bosszantotta a technikai probléma, és kijelentette, a csapatnak garantálnia kell, hogy mindkét autó megbízható legyen.

 

 

3. SZAÚDI NAGYDÍJ
MÁRCIUS 17., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:29.617
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:29.603
MÁRCIUS 18., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:28.485
Időmérő: 1. Pérez 1:28.265
MÁRCIUS 19., VASÁRNAP
A verseny: 1. Pérez, 2. Verstappen, 3. Alonso
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 2., 7.00Ausztrál Nagydíj, Melbourne
Április 30., 13.00Azeri Nagydíj, Baki
Május 7., 21.30Miami Nagydíj, Miami

Max Verstappen fő esélyesként érkezett meg Dzsiddába, és egészen az időmérő második szakaszáig úgy tűnt, senki sem állíthatja meg abban, hogy megszerezze a pole pozíciót és másnap a győzelmet.

A Q2-ben azonban meghibásodott a kardántengely az RB19-esben, aminek következményeként nem az élről, hanem a 15. rajtkockából volt kénytelen nekivágni a versenynek. A holland 13 pozíciót javított, és a csapattárs, Sergio Pérez mögött a második helyen szelte át a célvonalat.

Noha a holland elégedett volt a felzárkózásával, kritikus hangot ütött meg a csapatával szemben, és jelezte, elvárja, hogy mindkét autó megbízható legyen. „Visszakapaszkodtam a második helyre, ami jó, és természetesen a csapatban most mindenki boldog, azonban személy szerint én nem vagyok az. Nem azért vagyok itt, hogy második legyek.”

„Nagyon keményen dolgozol a gyárban azért, hogy jó állapotban érkezz meg a helyszínre, és gondoskodsz arról, hogy minden klappoljon, aztán a futamod a felzárkózásról szól. Nincs ellenemre, de amikor a bajnoki címért harcolsz, és főleg amikor úgy tűnik, a két autód között dől el a végső siker sorsa, akkor a csapatnak biztosítania kell, hogy mindkét kocsi megbízható legyen.”

Verstappen a hajrában megfutott leggyorsabb körének köszönhetően megtartotta a vezetést az egyéni összetettben, és immár sorozatban 19 nagydíj óta áll a tabella élén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik