A vb-esélyesek összeültek Dél-Koreában egy jó képhez

Vágólapra másolva!
2010.10.21. 16:07
null
Öt remek pilóta – az egyikük világbajnok lesz (Fotó: Action Images)
A klasszikusokat idézte az a fotó, amely csütörtökön készült a Dél-koreai Nagydíj helyszínén. A világbajnoki címért versenyben lévő öt pilóta ült össze, ezzel is jelezve, hogy csak a pályán van ellentét a riválisok között, az autón kívül jó a viszonyuk.

Az 1986-os Portugál Nagydíj előtt Ayrton Senna, Alain Prost, Nigel Mansell és Nelson Piquet ült össze egy közös fotóra, amely bejárta a világot, hiszen a világbajnokság hajrájában a négy vb-esélyes szerepelt rajta. Aztán 2000-ben az akkori elit, David Coulthard, Michael Schumacher, Mika Häkkinen és Rubens Barrichello ült össze a Magyar Nagydíj előtt a Hungaroringen, ekkor már Bernie Ecclestone is beült közéjük.

SZAVAZÁS

Ön szerint ki nyeri a Dél-koreai Nagydíjat?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Dél-koreai Nagydíj felvezetése gyanánt csütörtökön a jongnami pályán Ecclestone ismét összeszedte a mezőny legjobbjait, és beült Mark Webber, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, valamint Jenson Button közé (aztán készült kép Ecclestone nélkül is). Három futammal az idény vége előtt elkészült a kép, amely a technika fejlődésének köszönhetően 1986-tal szemben nem napok, hanem néhány óra alatt körbejárja a földkerekséget.

„Örülök, hogy készült ilyen fotó, régen nagyon tetszettek a régi képek a mi hőseinkről, megtisztelő, hogy most mi kerülhettünk ilyen helyzetbe – mondta a vb-éllovas Webber a fotózást követő sajtótájékoztatón, amelyen az esélyekről is beszélt. – Mozgalmas a szezon, nem véletlen, hogy mind az öten több versenyt is nyerni tudtunk, és még mindannyian küzdünk a világbajnoki címért. A pálya érdekesnek tűnik, tökéletes arra, hogy egyenlő esélyekkel megvívjunk egymással. Bár kell még néhány év a pálya tökéletesítésére, és a környezet is elég furcsa, olyan elhagyatott ez a táj. Talán ez a verseny lehetőséget ad a környék fellendítésére."

Csapattársa, Vettel az első, estorili kép készültekor még nem is élt. Most viszont győzelmi esélyekkel készül a vb 17. futamára.

„Egyre jobb helyzetbe kerülök, és az autó is tökéletes, a legutóbbi versenyek remekül sikerültek. Arról, hogy itt mi várható, fogalmam sincs, bármelyik csapat erős lehet a háromból – fogalmazott. – Az első szakaszt nem nekünk találták ki, a pálya további részén kell előnyt szereznünk. Érdekes hely, kíváncsian várom az első köröket. Ami a helyszínt illeti, az aszfalt és a bukóterek elkészültek, úgyhogy a versenyzéshez minden adva van. Talán a hotelek terén lenne javítanivaló, mert bár mi, pilóták jó szállást kaptunk, néhány embertől rémes dolgokat hallottam."

A McLaren pilótáinak visszaesése után Alonso a két Red Bull-pilóta fő riválisa, aki elárulta, már mindenképpen elégedett az idei szezonjával, a vb-cím csak hab lenne a tortán.

„Csodálatos ez az idény, ez a legszebb szezonom a Formula–1-ben. Ezt akkor is tartom, ha esetleg nem nyerem meg a világbajnoki címet – mondta a spanyol. – Persze, minden erőmmel azon leszek, hogy ez sikerüljön, és ha már sikerült visszajönnöm a vébé-pontverseny ötödik helyéről a másodikra, nem állhatok meg. Ami a motorjaimat illeti, a harmadik verseny után bajban voltam, de a csapat kiszámolta, hogyan lehet végigmenni az idényen úgy, hogy ne legyen szükség a kilencedik erőforrásra, és azóta minden a tervek szerint alakult, emiatt nem aggódom."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik