A Mercedesnél máris lemondtak a mogyoródi győzelemről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.26. 17:37
null
Mark Webber szerint ma este nem sokat kell agyalniuk a Red Bull mérnökeinek
A Magyar Nagydíj első két szabadedzését az első két helyen záró Red Bull-istálló pilótapárosa nem szerénykedett péntek délután, mi több, Mark Webber azt mondta, nem érdemes azon agyalni éjszaka, hogyan lehetne gyorsabbá tenni az RB9-est, amely szinte tökéletes volt. Ezzel szemben a Mercedesnél letettek a győzelemről, hiszen még a szokásos egykörös tempó is hiányzott a mogyoródi forróságban.

Sebastian Vettel nem számított arra, hogy mindkét edzést az élen zárja a Magyar Nagydíj pénteki nyitányán. A Red Bull ráadásul mindkét tréningen az első és a második helyet is kisajátította, így a szombati időmérőn abszolút esélyesnek számít.

„Még korai lenne azt mondani, hogy mi vagyunk a legjobbak, de az első és a második edzés eredménylistája meglepett – mondta Vettel. – Nem tudjuk, mit csináltak a többiek, szerintem szombaton sokkal szorosabb lesz az élmezőny. Mindent ki kell hoznunk az autóból ahhoz, hogy az élen maradjunk. Az autónak fekszik a pálya, jó érzés úgy vezetni, hogy mindenre tökéletesen reagál."

Mark Webber a második edzésen 44 ezreddel kapott ki csapattársától, aki még sohasem nyert a Magyar Nagydíjon. A 2010-es futamunkat megnyerő ausztrál szerint is jó esélye van a Red Bullnak arra, hogy megismételje három évvel ezelőtti sikerét.

„Azt kell mondanom, nagyon jó munkát végeztünk, de abban is biztos vagyok, hogy a riválisaink éjszaka ki fognak találni olyan megoldásokat, amelyek gyorsabbá teszik az autóikat. A forgalmon kívül semmi problémánk nem volt – mondta Webber. – Azt hiszem, nyugodtan alhatunk, a kocsi tökéletesnek tűnik, nincs értelme nagyon elemezgetni a dolgokat."

A Mercedes pilótái máris lemondtak a győzelem lehetőségéről. Nico Rosberg és Lewis Hamilton egyik edzésen sem tudta megközelíteni a Red Bull párosát, sőt a Lotusokkal és a Ferrarikkal sem tudták tartani a lépést egy körön. Az időmérőkön remeklő Mercedes a versenyeken vissza szokott esni, de úgy tűnik, a Hungaroringen a kellő időmérős tempó sem lesz meg.

„Nagyon-nagyon jó a Red Bull, nekünk ezen a héten nincs meg a kellő sebességünk – mondta Rosberg, aki csapatával először pénteken próbálhatta ki a Pirelli legújabb gumijait. – Nemcsak a Red Bull, más csapatok autói is gyorsabbak a mienknél, s ez különösen igaz lesz a forró versenyre. Az lehet a célunk, hogy limitáljuk a veszteségünket, és pontokat szerezzünk. Ám nagyon nehéz lesz, mert minél melegebb az idő, annál rosszabbak az esélyeink. Ha azt nézem, hogy ez lesz a legforróbb verseny az idén, nem lehetek bizakodó."

Nico Rosberg szerint a Mercedesnek a pontszerzés a reális célja a Magyar Nagydíjon (Fotók: Czerkl Gábor)
Nico Rosberg szerint a Mercedesnek a pontszerzés a reális célja a Magyar Nagydíjon (Fotók: Czerkl Gábor)

A Magyar Nagydíjra feltűnően szomorúan megérkező Lewis Hamilton az első edzésen feltűnően szenvedett az autójával, szinte percenként sodródott le az útról. Délután már közelebb volt Rosberghez, és annak örült, hogy csapata megismerte a gumikat, amelyek módosítása azonban nem húzza ki a csávából a Mercedest.

„Nem vagyunk olyan gyorsak, mint a Német Nagydíjon, de éjszaka elemzünk, és megpróbáljuk gyorsabbá tenni a kocsit. Sokat köröztünk, hogy megértsük a gumikat, és sikerült is megismernünk azokat, ezen a téren talán behoztuk a lemaradásunkat – mondta Hamilton, aki attól tart, nem az idén fogja megszerezni negyedik magyarországi győzelmét.. – A Red Bull a hosszú menetek során gyorsabb nálunk. Az az érdekes, hogy hasonló menetem volt, mint Webbernek, és helyenként nyolc tizeddel volt gyorsabb nálam. A Ferrari és a Lotus is gyors, de a Red Bull olyan, mint egy ballisztikus rakéta."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik