A Ferrarit meglepte a Mercedes egykörös tempója

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.03.01. 12:56
A Ferrari egyelőre azt a teljesítményt hozta, amit várt (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Ferrari egyelőre magabiztos a formáját illetően, a Bahreini Nagydíj nyitó napján azt a teljesítményt hozta, amit várt magától, egyedül a Mercedes tempója lepte meg.

A múlt heti kollektív teszt alapján arra lehetett számítani, hogy a Ferrari lesz a Red Bull első számú kihívója, ám az idénynyitó Bahreini Nagydíj első napja teljesen más képet festett. Az első szabadedzésen Daniel Ricciardo, míg a másodikon Lewis Hamilton vezérletével a Mercedes kettőse bizonyult a leggyorsabbnak, utóbbi azt követően tört az időlista élére, hogy a felkészülés során még arról beszélt, az egykörös tempó jelentheti a gyenge pontját. 

Bár a nyitó napból még nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, és az esetlegesen eltérő üzemanyagszintek miatt a pénteki időmérőre drámaian átalakulhat a sorrend, az  „ezüstnyilak" tempója több riválist, köztük a Scuderiát is meglepte. 

 „Ez is azt mutatja, hogy soha nem szabad túl sokat belelátni a tesztbe, hiszen az emberek nem igazán szeretik felfedni a lapjaikat. A Mercedes harcban lesz, miközben a Red Bull a hosszú etapokon sokkal gyorsabb volt, mint egy körön, szóval arra számítok, hogy pénteken és szombaton még erősebb lesz" – jelentette ki a második gyakorláson 395 ezredes lemaradással a negyedik helyet elfoglaló Carlos Sainz Jr., akivel a közel nyolctizedes hátránnyal kilencedikként végző csapattársa, Charles Leclerc is egyetértett. 

„A Mercedes erősnek tűnik, ami kissé meglepő. De nem tudhatjuk, hogy ki mennyi üzemanyagot használt, erre pénteken fogunk választ kapni. Ami minket illet, kellemes és kellemetlen meglepetés sem ért, minden pontosan úgy ment, mint ahogyan előzetesen vártuk. Teljesítettük a kijelölt programot, A második gyakorláson elkövettem egy kisebb hibát a gyors körömön, és mivel a gumi egykörös itt, ezzel vége is volt. De ettől eltekintve már teljesen a péntekre összpontosítunk, hogy előre tudjunk lépni."

A monacói úgy érzi, egyértelműen ott vannak a mezőny elejében, csak a Red Bull tempóját illetően bizonytalan. „Meglepődnék rajta, ha nem ez lenne a helyzet. Arra számítok, hogy ott leszünk a többiekkel, az egyetlen kérdőjelet az jelenti, hogy mennyivel van előrébb a Red Bull. De azon meglepődnék, ha nem lennénk versenyben a többiekkel."

„Elég jól éreztem magam az autóban, sokkal jobb kezdés ez, mint az előző évi. Amikor tavaly megérkeztünk ide, nem igazán tudtuk, milyen tartományban hozhatjuk ki a legtöbbet a kocsiból, most viszont nem ez a helyzet, mivel tisztában vagyunk vele, hogy a jó tartományban vagyunk ezzel a géppel. Pénteken jól kell olvasnunk a körülményeket, és a lehető legtöbbet kell kihoznunk ebből a hétvégéből."

20. BAHREINI NAGYDÍJ
FEBRUÁR 29., CSÜTÖRTÖK
1. szabadedzés1. Ricciardo 1:32.869
2. szabadedzés1. Hamilton 1:30.374
MÁRCIUS 1., PÉNTEK
3. szabadedzés13.30–14.30
Időmérő17.00–18.00
MÁRCIUS 2., SZOMBAT
A verseny (57 kör, 308.238 km) rajtja16.00
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Szaúdi Nagydíj, Dzsiddamárcius 9., 18.00
Ausztrál Nagydíj, Melbournemárcius 24., 5.00
Japán Nagydíj, Szuzukaáprilis 7., 7.00

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik