Újabb világbajnoki autó? – megérkezett Verstappenék 2024-es gépe

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2024.02.15. 21:29
null
A Formula–1-ben 20. idényét megkezdő Red Bull is megmutatta 2024-es autóját, amellyel a címvédő Max Verstappen negyedik világbajnoki címéért versenyezhet.

 

A Red Bull tette teljessé a 2024-es mezőnyt, ugyanis a csapatok közül utolsóként fedte fel idei autóját. A címvédő istálló Milton Keynes-i központjában rendezett bemutatóján a versenyzők mellett jelen volt és megszólalt többek között Christian Horner csapatfőnök, David Coulthard – aki 2005 és 2008 között versenyzett a csapatnál –, illetve a technikai főigazgató, Adrian Newey is.

Néhány interjú után végül megmutatták az új gépet, amely az RB20-as nevet kapta. A festés terén nem tértek el az eddig megszokott design-tól, ám ami a technikai részleteket illeti, az autó egyes területein jelentősebb változások figyelhetők meg. Persze ez még nem a végleges modell, azt majd vélhetően a bahreini teszten láthatjuk először.

 

A Red Bull eddigi legerősebb idényét tudhatja maga mögött, ugyanis a konstruktőri világbajnoki cím mellett versenyzői az egyéni tabella első két helyen végeztek. Max Verstappen hihetetlen dominanciával hódította el harmadik vb-címét – 2023-ban 19 versenyt nyert meg a 22-ből, s már jóval a szezon vége előtt bebiztosította újabb világbajnoki trófeáját.

Sergio Pérez számára két győzelmet hozott az előző év, s bár végül meglett a második hely a versenyzők között, a mexikói pilóta nem igazán tudta tartani a lépést csapattársával. Emiatt Pérez kulcsfontosságú idény előtt áll, ugyanis szerződése lejár 2024 végén, így igencsak bizonyítania kell, ha a jövőben is a Red Bull versenyzője szeretne maradni.

2023-ban mindössze egy futamon fordult elő, hogy nem az osztrák istálló versenyzőjét intette le elsőként a kockás zászló, s egyelőre igen nagy esély mutatkozik arra, hogy a következő szezon is Verstappenékről szól. A célt egyértelműen a címvédés jelenti a Red Bull számára az egyéni és a konstruktőri vb-címért folytatott csatában is – a kérdés csak az, hogy összejön-e a tavalyihoz hasonló dominancia a „vörös bikák” számára.

 

Az utóbbi hetek nem múltak el problémamentesen a címvédő alakulat számára, ugyanis Christian Horner – aki 19 éve tölti be a csapatfőnöki pozíciót a Red Bullnál – ellen vizsgálatot indítottak. Bár még nem sok részlet derült ki az üggyel kapcsolatban, egyelőre nem tudni, hogyan alakul a brit szakember jövője, s vélhetően ez jelenti a legnagyobb stresszforrást a szezonkezdet előtt.

A 2024-es autókat először a jövő héten láthatjuk a pályán, ugyanis február 21. és 23. között rendezik a szezont megelőző kollektív tesztet Bahreinben.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik