F1: Toto Wolff hosszabbított a Mercedesszel

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.01.15. 13:33
null
Toto Wolff 2026-ig biztosan marad a Mercedes élén (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff megerősítette, hogy meghosszabbította a szerződését, aminek értelmében 2026 végéig marad a német csapat élén.

 

 

A Mercedeshez 2012-ben csatlakozó és a Formula–1-es csapatban azóta a Mercedes Benz ügyvezető Ola Kalleniusszal, valamint az Ineost irányító Jim Ratcliffe-fel egyetemben 33.3 százalékos résztulajdont birtokló Toto Wolff a Daily Telegraphnak adott exkluzív interjújában erősítette meg, hogy további három évvel meghosszabbította a szerződését, vagyis egészen 2026 végéig ő fogja betölteni a csapatfőnöki posztot.

„A legfontosabb hármunk között az, hogy bízunk egymásban. Végső soron résztulajdonosként én is a lehető legnagyobb nyereséget szeretném. A befektetésben a legjobb megtérülést a győzelem jelenti. Nem fogok ragaszkodni a pozícióhoz, ha úgy gondolom, valaki más jobban csinálná nálam. Meg szoktam bizonyosodni arról, hogy olyan emberek vegyenek körül, akik megmondják nekem, ha másképp látják. Végül hárman arra a döntésre jutottunk, hogy »csináljuk meg újra!«”

A 2014 és 2021 között sorozatban nyolc konstruktőri címet szerző „ezüstnyilak" nem vették jól a 2022-es nagy szabályváltatással járó kihívásokat, és a hibás autókoncepciójukat a 2023-as idényre is átvitték. A csapat az elmúlt két esztendőben mindössze egy alkalommal, a 2022-es Sao Pauló-i Nagydíjon nyert, abban az évben a harmadik, míg tavaly a második helyen zárt a csapatbajnokságban. Az alakulat 2024-nek teljesen megváltozott koncepcióval vág neki, méghozzá azzal a céllal, hogy visszatérjen a győztesek útjára és felvegye a versenyt az előző évben egyeduralkodó Red Bull-lal.

Bár a Mercedesen viszonylag nagy a nyomás, hogy újra sikereket érjen el, Wolff egyértelműsítette, nincsen teljesítményhez kötött feltétel a kontraktusában. „Sosem volt teljesítménnyel kapcsolatos záradék. Vagy bíztok egymásban, vagy nem. És mi összhangban vagyunk, mint résztulajdonosok. Több szerepkörben vagyok jelen ennél a csapatnál: társtulajdonos vagyok, benne vagyok az elnökségben is. Ezek olyan dolgok, amelyeken nem változtat, hogy vezetői vagy nem vezetői feladatot látok-e el. Jól érzem magam."

„Számomra mindig az jelenti a kockázatot, hogy megunom, minthogy kiégnék. Ezért vállalom a mai kihívásokat is, még akkor is, ha néha nagyon-nagyon nehezen kezelhetők."

A Mercedes február 14-én rántja le a leplet a 2024-es versenygépéről, a W15-ösről, amelyet a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, illetve George Russell fog terelgetni a soron következő idény során.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik