F1: „Az Aston Martin mintha minden fejlesztésével lassabbá tenné az autót”

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.10.25. 14:00
null
Norris másodikként végzett Austinban (Fotó: AFP)
A Formula–1-es McLaren brit versenyzője, Lando Norris kijelentette, csapata megcélozta a konstruktőri harmadik helyet, miután sikerült maga mögé utasítani az idény során folyamatosan hátrafelé lépkedő Aston Martint.

 

 

A McLaren a pocsék idénykezdet után magára talált, és az év második felében második erővé lépett előre. A wokingi csapat folyamatosan közeledett a remek formában kezdő, de folyamatosan hátrafelé lépkedő Aston Martinra, és a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon meg is előzte a silverstone-iakat a konstruktőri tabellán. Az elmúlt négy nagydíj mindegyikén dobogóra álló Lando Norris elmondta, tekintetüket most már a harmadik Ferrarira szegezik, amely 80 ponttal előzi meg őket.

44. AMERIKAI NAGYDÍJ
OKTÓBER 20., PÉNTEK
Szabadedzés: 1. Verstappen 1:35.912
Időmérő: 1. Leclerc 1:34.723
OKTÓBER 21., SZOMBAT
Sprintidőmérő: 1. Verstappen 1:34.538
OKTÓBER 22., VASÁRNAP
Sprint: 1. Verstappen, 2. Hamilton, 3. Leclerc
A verseny: 1. Verstappen, 2. Norris, 3. Sainz
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Október 29., 21.00Mexikói Nagydíj, Mexikóváros
November 5., 18.00Sao Pauló-i Nagydíj, Sao Paulo
November 19., 7.00Las Vegas-i Nagydíj, Las Vegas

„Ez a célunk,úgy érzem, jó ritmusban vagyunk. Az Aston Martin nem is tudom... Úgy tűnik, mintha lassabbá tették volna az autójukat minden egyes bevetett fejlesztéssel. Az idény kezdetén a Red Bull-lal harcoltak, míg most már az időmérő első szakaszában kiestek, szenvednek. Nem tudom, milyen problémájuk van, Az év első felében nagyon erősek voltak, és sok pontot szereztek, míg a másodikban küszködnek. Nálunk ez pont fordítva van."

„Ha megnézzük, hol voltunk, milyen rosszul alakult a számunkra Bahrein, hány másodpercre voltunk a pole pozíciótól, és hogy hatszor álltam ki a bokszba, miközben azonnal elvesztettem az egyik erőforrásomat... Már az elején lépéshátrányba kerültünk. És ha megnézzük, most hol vagyunk: harcban vagyunk a Red Bull-lal, ami szinte bárki számára irreális cél volt. Csatázunk a Mercedesszel is... Csalódottak vagyunk, mert nem szállhattunk harcba a győzelemért, miközben ha mindezt más perspektívába helyezzük, és megnézzük, hol voltunk, milyen sokat javultunk, ez még így is elképesztő verseny volt a számunkra" – jelentette ki a harmadikként befutó, de Lewis Hamilton kizárása után másodikként záró brit.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik