F1: áramkimaradások okozhatnak fennakadást a Monacói Nagydíjon

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.04.24. 12:31
null
Áramkimaradás fenyegeti a monacói versenyt (Fotó: AFP)
A nyugdíjkorhatár-emeléssel kapcsolatos francia tüntetések célpontjává válhat a májusban rendezendő F1-es Monacói Nagydíj, amelyen áramkimaradások okozhatnak fennakadást.

 

 

 

A francia kormány 62-ről 64 évre emelte a nyugdíjkorhatárt, ami egyáltalán nem aratott osztatlan sikert, és az elégedetlenkedők tüntetéssel reagáltak a határozat ellen. Az energiaszektor egyik vezető szakszervezete, a Confédération Générale du Travail (CGT) figyelmeztetett, több sporteseményen, köztük a Roland Garroson és a május végén rendezendő Formula–1-es Monacói Nagydíjon is tervezett áramkimaradással fog tiltakozni.

Figyelembe véve, hogy az Ausztrál Nagydíj első szabadedzésén rövid időre meghibásodó GPS-rendszer milyen bonyodalmakat okozott, az áram lekapcsolása is előidézhet adott esetben piros zászlós szakaszokat. A nagydíj szervezője, a monacói autóklub ugyanakkor az üggyel kapcsolatban jelezte, mint minden évben, most is rendelkezésre fognak állni tartalék generátorok, melyek biztosítják a sportesemény áramellátását gond esetén, és minimalizálják az esélyét annak, hogy fennakadás legyen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik