F1: Toto Wolff állítja, nem lesz az Aston Martin vezérigazgatója

Vágólapra másolva!
2020.03.29. 10:42
null
Állítja, hogy marad (Fotó: AFP)
Ugyan a koronavírus-járvány miatt egyelőre bizonytalan, hogy mikor kezdődik az idei Formula–1-es idény, azért a sportágban nem állt meg az élet versenyek nélkül sem. A legfrissebb iparági pletykák például arról szólnak, hogy a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff 2021-re a Lawrence Stroll pénzelte, s a Racing Pointból Aston Martinná alakuló istállóhoz igazolhat. Az osztrák szakember azonban cáfolta a híreket.

Wolff szerződése a Mercedesnél 2020 végén lejár, éppen ezért fordulhatott elő, hogy korábban már arról is lehetett hallani, hogy a 48 éves csapatfőnök a jövőben a sportág vezetésében kaphat helyet.Ezt viszont Wolff határozottan cáfolta, s most újabb pletykákat kell eloszlatnia, hiszen szóba került, hogy az év végén elhagyja a Mercedest, amelyet 2013 januárja óta vezet.

A legfrissebb hírek szerint ugyanis jövőre már az év végén a Racing Pointból Aston Martinná alakuló istálló vezérigazgatójaként dolgozna az F1-ben az osztrák, s ezeknek a híreszteléseknek az adott alapot, hogy Melbourne-ből állítólag a RP jelenlegi többségi tulajdonosával, s az átalakulás vezetőjének számító Lawrence Stroll társaságában távozott, és az is csak „olajat jelentett a tűzre”, hogy a tervezett szabályváltoztatások elhalasztásáról szólótárgyalásokon Wolff helyett James Allison technikai igazgató képviselte a Mercedest.

„Ezek a hírek hamisak, nem leszek az Aston Martin vezérigazgatója” – jelentette ki határozottan Wolff a motorsport-total.com érdeklődésére.

Ezzel persze azt nem zárta ki, hogy más formában – például részvényesként – szerepet vállaljon az Aston Martinnál.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik