Coulthard: Alonsónak nem okozna gondot a következő év kihagyása

Vágólapra másolva!
2007.12.03. 19:35
Fernando Alonso akkor is esélyese lenne a 2009-es sorozatnak, ha kihagyná a 2008-as Formula-1-es világbajnokságot. Az pedig rendkívül érdekes lenne, ha jövőre beülne a Red Bull Racing egyik autójába, hiszen aligha nyerhetne futamot. Erről David Coulthard, a csapat rutinos brit versenyzője beszélt.
Fernando Alonso dilemmája: hova menjek?
Fernando Alonso dilemmája: hova menjek?
Fernando Alonso dilemmája: hova menjek?
Fernando Alonso dilemmája: hova menjek?

„Nem hiszem, hogy gondot okozna számára, ha egy éves szünetet tartana. Utoljára Alain Prost tett így: kihagyott egy szezont, majd visszatérése után világbajnok lett” - jelentette ki Coulthard.

Alonsót nem sokkal a legutóbbi szezon befejezése után menesztette a McLaren-Mercedes, és azóta a nemzetközi szaksajtó folyamatosan találgat.

Számos csapatot (Ferrari, Honda, Renault, Red Bull, Toyota) hoztak hírbe a kétszeres világbajnok spanyol klasszissal, de egyelőre senki sem kötött vele szerződést.

Az a legvalószínűbb, hogy az új pilótakettőst kereső (?) Renault igazolja le, de a második számú kémbotrány csütörtöki FIA-meghallgatásáig bizonyosan nem születik megállapodás.

„Természetesen nagy esélyed van a világbajnokság megnyerésére, ha beülhetsz a két legjobb autó egyikébe – jegyezte meg a tapasztalt Coulthard, majd így folytatta: - De miért is jönne most Fernando a Red Bullhoz? Ha nem élvezte, hogy versenyeket nyerhet a McLarennél, akkor itt még kevésbé lenne elégedett. Hiszen itt szinte esélye sem lenne a győzelemre.”

Idén csak a Ferrari és a McLaren versenyzői állhattak a dobogó legtetejére, a többi csapat tagjainak esélye sem volt erre.

A Red Bull autója körönként átlagban másfél másodperccel maradt el a legjobbak idejétől, elég nehéz elképzelni, hogy ez a tetemes hátrány ugrásszerűen csökkenne 2008-ban.

„Fernando nagyon nehezen talál majd olyan autót, amellyel sikeresebb lehetne, mint a McLarennél. A mostani helyzet elég érdekes, különösen próbálja egyengetni saját pályafutását” – mondta az RBR veterán versenyzője.

A spanyol média úgy tudja, hogy több csapat is szívesen szerződtetné Alonsót, de csak hosszú távú együttműködésre. A spanyol pilóta azonban 2009-től már a Ferrariban akar szerepelni, ezért csak egy szezonra kötelezné el magát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik