Lewis Hamilton állítja, az FIA túl keményen büntette a McLarent

Vágólapra másolva!
2007.10.30. 10:28
A kínos ügyben hónapokon át visszafogottan nyilatkozó Lewis Hamilton „nekiment” a Nemzetközi Automobil-szövetségnek, határozott meggyőződése, hogy a McLaren-Mercedest a kelleténél sokkal súlyosabban büntette a Formula-1 világát alaposan felkavaró kémügyben. Az idei világbajnoki sorozat ezüstérmese azonban azt is elmondta, csapatának jövőre ügyelnie kell arra, hogy távol maradjon mindenféle vitatható cselekménytől.
Lewis Hamilton tudja, jövőre "tisztán" kell versenyeznie a McLarennek
Reuters
Lewis Hamilton tudja, jövőre "tisztán" kell versenyeznie a McLarennek
Lewis Hamilton tudja, jövőre "tisztán" kell versenyeznie a McLarennek
Reuters
Lewis Hamilton tudja, jövőre "tisztán" kell versenyeznie a McLarennek

„Az FIA túlságosan kemény volt velünk szemben, súlyosabban büntetett bennünket, mint tette volna más csapatok esetében” – jegyezte meg Hamilton.

A brit klasszis neve egyébként alig került szóba a kémügy kapcsán, egyetlen jelentősebb megjelenése volt.

Szeptember 13-én megjelent az FIA párizsi tárgyalásán, elmondta véleményét, de két spanyol csapattársával, Fernando Alonsóval és Pedro de la Rosával ellentétben, senki sem állította, hogy közvetlenül is érintett lett volna.

„Tudjuk, mit várhatunk a következő évben. Leszegett fejjel, megfontoltan kell dolgoznunk. Csak a saját feladatainkra szabad figyelnünk, mindent tökéletesen és szabályosan kell tennünk” – szögezte le a világbajnoki ezüstérmes.

A száguldó cirkusz idei szezonját számos botrány „színesítette”, és a McLaren általában a dolgok középpontjában szerepelt.

A kémügy mellett Fernando Alonso és Lewis Hamilton magyarországi, büntetéssel zárult küzdelme is borzolta a kedélyeket, és nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy az FIA november 15-én tárgyalja a záró futam, a Brazil Nagydíj kapcsán kirobbant benzinügyet is.

Utóbbiban szintén érintett a McLaren, igaz nem gyanúsítottként, hanem „feljelentőként”.

Lewis Hamilton egyébként saját jövő évi terveivel kapcsolatban is egyértelműen fogalmazott, nem titkolja, mindent megtesz azért, hogy letaszítsa trónjáról Kimi Räikkönent.

„Idén elértem a célomat, most újabb lépést szeretnék tenni. Ez természetesen az a lépés, amely révén világbajnok lehetek. Huszonkét éves vagyok, első szezonomat töltöttem a Formula-1-ben, és tudom, lesz még időm arra, hogy megvalósítsam ezt a célt.

A hamarosan Svájcba költöző brit versenyző egyébként rendkívüli népszerűségre tett szert hazájában, ezt jól mutatja, hogy a futamait közvetítő ITV 40 százalékos előrelépést könyvelhetett el a nézettség terén a tavalyi évhez képest.

A kereskedelmi csatorna ezzel az utóbbi öt év legjobb eredményét érte el. A legnépszerűbb futamnak természetesen a Brit Nagydíj számított, 1,7 millióval több néző követte az eseményeket, mint egy évvel ezelőtt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik