Ron Dennis szerint Hamilton még nem nyerte meg a világbajnokságot

Vágólapra másolva!
2007.10.01. 16:52
Ron Dennis, a McLaren-Mercedes csapatfőnöke szerint a Japán Nagydíj eredménye még nem döntötte el a Formula-1-es világbajnokságot, igaz egyértelmű, hogy a Fudzsiban győztes Lewis Hamilton erős pozícióból várhatja az utolsó két futamot. A wokingiak főnöke szerint a címvédő Fernando Alonsónak sem kell csüggednie, van még esélye a harmadik év végi elsőség begyűjtésére.
Lewis Hamilton 12 pontos előnye még nem ledolgozhatatlan
Reuters
Lewis Hamilton 12 pontos előnye még nem ledolgozhatatlan
Lewis Hamilton 12 pontos előnye még nem ledolgozhatatlan
Reuters
Lewis Hamilton 12 pontos előnye még nem ledolgozhatatlan

„A csapat megőrzi higgadtságát és továbbra is a feladatára összpontosít. Persze, kicsit nyugodtabbak vagyunk, mint korábban, de továbbra is száz százalékosan figyelünk az utolsó két futamra. Egyértelmű, hogy Lewis kiváló helyzetbe került, de még Fernando számára sem ért véget a világbajnokság. Továbbra is azonos feltételeket biztosítunk a két versenyző számára a világbajnokság megnyeréséhez” – szögezte le Ron Dennis.

A vasárnapi Japán Nagydíjat pokoli körülmények között nyerte meg a világbajnoki pontverseny brit éllovasa, míg spanyol csapattársa a 42. körben kiesett. Ron Dennis nem is titkolta, elismeréssel adózik a szezont újoncként kezdő versenyző teljesítménye előtt.

„Nagyon óvatosan kellett tájékoztatnunk Lewist a boxutcai adatokról, hiszen a pocsék látási viszonyok miatt nem hagyatkozhatott kizárólag a tőlünk kapott információkra. Így időnként eltitkoltunk adatokat, mert mi sem tudtunk pontosan, mennyiben segítik őt a hallottak. De összességében egy rendkívül fegyelmezett versenyen vagyunk túl” – jegyezte meg a csapatfőnök.

Ron Dennis hozzátette: azért volt olyan pillanat, amikor veszélybe kerül Hamilton győzelme, de végül jól jött a McLaren a dologból.

„Robert Kubica nagyon érdekessé tette az életünket, amikor nekiment Lewis autójának. Szerencsénk volt, hogy a kocsi nem sérült meg különösebben” – mondta a wokingi vezető.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik