Ferrari: valószínű, hogy a McLaren profitált a titkos dokumentációból

Vágólapra másolva!
2007.07.26. 13:36
A Nemzetközi Automobil-szövetséghez eljuttatott hivatalos beadványban a Ferrari annak a feltételezésének adott hangot, hogy a McLaren-Mercedes sokat hasznosíthatott a Mike Coughlan tulajdonába került titkos dokumentációból. A maranellói Formula-1-es csapat úgy véli, a nagy ellenfél éppen ennek köszönheti, hogy lépéselőnybe került a szezonkezdés után.
Ma folytatódik a Ferrari és McLaren pályán kívüli harca
www.autosport.com
Ma folytatódik a Ferrari és McLaren pályán kívüli harca
Ma folytatódik a Ferrari és McLaren pályán kívüli harca
www.autosport.com
Ma folytatódik a Ferrari és McLaren pályán kívüli harca

Erről a megbízható sportági portál, a www.autosport.com írt.

A kémügy újabb eseményeként ma kerül sor a Nemzetközi Automobil-szövetség motorsport Világtanácsa előtt a Mclaren meghallgatására.

"A két csapat között olyan minimális a különbség, hogy az előny valószínűleg onnan ered, hogy a McLaren főtervezője birtokolta a Ferrari dokumentumait - " - idézte a Guardian nevű londoni a Ferrari beadványát.

A maranellóiak úgy vélik, a McLaren sportszerűtlen módon került a Ferrari elé. Az olasz csapat 5,5 millió eurós veszteséggel számol a konstruktőri világbajnoki verseny elveszítése kapcsán. Ráadásul a Ferrari márkanevet is kár érte a kémbotrány miatt.

A Guardian szerint a beadvány öt olyan esetet sorolt fel, amikor a McLaren-vezetők titkos Ferrari-adatokhoz jutott. A wokingi istálló igazgatóját, Martin Whitmarsht név szerint is említi az FIA-hoz eljuttatott anyag. A maranellóiak szerint a rivális nem csak Nigel Stepney menesztett Ferrari-mérnöktől kapott információkat, de másoktól is. Ezek az adatok többek között az olaszok autójának fékrendszeréről és vezetőszárnyairól szolgáltattak fontos információt.

„A főtervező minden területen nagy hatással lehetett az autó teljesítményére, hiszen tagja annak a kulcsfontosságú, három-négy tagú csoportnak, amely az autó technikai előrelépéséért felel” – áll a Ferrari hivatalos beadványában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik