Damon Hill „tuti” tippje: idén Lewis Hamilton lesz a világbajnok

Vágólapra másolva!
2007.06.27. 10:16
Damon Hill szerint idén ismét brit versenyző nyeri a Formula-1-es világbajnokságot, úgy véli, Lewis Hamiltont már senki sem érheti utol. Az 1996-os sorozat legjobbja kiemelte: óriási harc lesz a McLaren újonca és címvédő csapattársa, Fernando Alonso között, más már nem szólhat bele a csatába.
Lewis Hamilton: egyenes út a csúcsra?
www.autosport.com
Lewis Hamilton: egyenes út a csúcsra?
Lewis Hamilton: egyenes út a csúcsra?
www.autosport.com
Lewis Hamilton: egyenes út a csúcsra?

„Én Lewisra tippelek. Hihetetlenül jól szerepel, ez nem is lehet kérdés, de Fernando sem adja meg magát - mondta Hill, majd meg is indokolta véleményét: - Alonso az Egyesült Államokban bebizonyította, visszatért a csatába. Nagyon érdekes lesz a Francia Nagydíj.

Hamilton hét futam után 10 ponttal vezet Alonso előtt, idén még tíz viadal vár a száguldó cirkusz mezőnyére.

„Lewis új srác, nincs veszítenivalója. Akár a végsőkig is elmehet, hiszen nincs F-1-es múltja. Ennek ellenére megdöbbentően briliánsan vezet. Szinte teljes versenyzőnek számít, magabiztos, élvezi a versengést. Olyan szinten áll, amelyen már élvezheti a küzdelmet, ez pedig nagyon fontos dolognak számít” – szögezte le Damon Hill.

Szavazás

Ön szerint korszakos egyénisége lesz a Formula–1-nek Lewis Hamilton?

Írja be az itt látható számot!
Az 1996-os világbajnok kiemelte, rendkívüli élvezetet jelent számára Hamilton produkciója.

„Rendkívül higgadt versenyző. Úgy térhet majd nyugovóra a sorsdöntő futam előtt, hogy biztosan szép álmai lesznek” – jegyezte meg a brit sportember.

Damon Hill emellett azt sem tartja nyugtalanítónak, hogy kisebb-nagyobb feszültség azért már kialakult Alonso és Hamilton között.

„Mindketten győzni akarnak, számukra ez mindennél fontosabb” – jelentette ki a korábbi pilóta.

A márkatársak közötti rivalizálást a McLaren igyekszik kordában tartani, s Hill szerint teljesen szokványos, hogy időnként a csapatvezetés visszafogja az érintetteket, akik el is fogadják ezt.

„A versenyzők azonban elsősorban versenyezni akarnak, nem szeretik, ha megmondják nekik, mit csináljanak. Persze tiszteletben tartják a kéréseket, s persze azt is, hogy lehetőséget kapnak a csapattól. De elsősorban a saját érdekükre vannak tekintettel” – szögezte le a tizenegy évvel ezelőtti világbajnok.

Damon Hill szerint el kell fogadni, hogy a versenyzők időnként önző módon viselkednek.

„Így van, de mindenki a saját győzelmét tartja fontosnak, nem pedig a másik pilóta sikerét. A világ ezért ünnepli őket” – mondta a brit sportember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik