Flavio Briatore biztos abban, idén is Fernando Alonso lesz a világbajnok

Vágólapra másolva!
2007.06.20. 16:00
Flavio Briatore biztos abban, hogy korábbi védence, Fernando Alonso nyeri az 58. Formula-1-es világbajnokságot. A Renault csapatfőnöke szerint a spanyol klasszisnak nem kell mást tennie, „csak” megismételnie a tavalyi sorozat utolsó négy futamán nyújtott teljesítményét.
A csapatváltás nem rontotta Briatore és Alonso kapcsolatát
www.autosport.com
A csapatváltás nem rontotta Briatore és Alonso kapcsolatát
A csapatváltás nem rontotta Briatore és Alonso kapcsolatát
www.autosport.com
A csapatváltás nem rontotta Briatore és Alonso kapcsolatát

„Száz százalékig biztos vagyok Fernando győzelmében. Tudja, mit kell tennie a sikerért – kezdte nyilatkozatát az olasz szakember, majd hozzátette. Tavaly is volt olyan pillanata a szezonnak, amikor úgy tűnt, elbukja a világbajnokságot. Mindenki ezt gondolta, de közös munkánk eredményeként ismét a legjobb lett.

Alonso hét futam után a második helyen áll az összetett versenyben, 10 pontos hátránnyal üldözi csapattársát, az újonc Lewis Hamiltont.
„Az idei győzelemhez meg kell ismételnie a tavalyi szezon utolsó négy futamán nyújtott teljesítményét. Az autójára kell figyelnie, nem szabad, hogy a kívülről jövő hangok megzavarják. Szerencsére nincs egyedül, számíthat csodálatos családjának támogatására is. Menedzsere, Luis is mögötte áll. Mi is ott vagyunk, akik más csapatból szurkolunk neki” – jelentette ki Briatore.

A 2006-os szezon hajrájában a hétszeres világbajnok Michael Schumacher vívott kiélezett küzdelmet Alonsóval, aki az utolsó négy futamon 26-15-ös „győzelemmel” védte meg címét.

A Renault csapatfőnöke kiemelte: Fernando Alonso igazi bajnok, akit nem vetnek vissza a kisebb-nagyobb problémák.

„Másokhoz hasonlóan neki is voltak gondjai új csapatánál a beilleszkedéssel. A Michelin-gumik után meg kellett szoknia a Bridgestone-abroncsokat, míg Hamilton a GP2-ből már ismerte azokat. Alonso azonban tapasztalt, és ha a McLaren továbbra is jobb lesz a Ferrarinál, akkor Fernandónak csak magára kell figyelnie. Minden mást elfelejthet, így ismét megnyeri a világbajnokságot” – szögezte le a spanyol csillag korábbi támogatója és főnöke.

Fernando Alonso öt évet töltött a Renault-nál, de Flavio Briatore úgy véli, a McLarent irányító Ron Dennisnek nincs szüksége a tanácsaira.

„Semmire sem kell megtanítanom Ront. Rengeteg sikert aratott a saját, az enyémtől eltérő módszereivel. Különbözünk egymástól, de egyáltalán nem akarom bírálni. Annyit azért mondhatok: kiváló kapcsolatot alakítottam ki Fernandóval és a spanyol sajtóval. Bármikor járok Spanyolországban, otthon érzem magam” – zárta nyilatkozatát Briatore.

A száguldó cirkusz mezőnye a jövő héten Franciaországba látogat, Alonso megkezdheti a felzárkózást a bámulatosan szereplő Hamiltonhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik