nemzetisport.hu 2022.08.01 08:17 Frissítve: 2022.08.05 13:59

Szeptemberben jön az év legrangosabb hazai dartseseménye

2022. szeptember 2-4. között Magyarország kerül a dartsvilág reflektorfényébe: a PDC European Tour versenysorozat keretében Budapesten mérkőznek meg a sportág legjobbjai. (X)

Gerwyn Price, a 2021-es PDC EUROPEAN TOUR HUNGARIAN DARTS TROPHY győztese idén ősszel is ott lesz a HUNGARIAN DARTS TROPHY-n (kép forrása: Vörös Nándor és Darts Event Kft.)

A 13 versenyből álló European Tour következő, tizedik versenyére Budapesten kerül sor. A legjobb dartsosok egyébként nem először veszik be a magyar fővárost: első ízben tavaly ősszel volt hivatalos PDC esemény Magyarországon, amit idén tavasszal egy nagyszabású darts gála követett a sportág jelenlegi és a közelmúltbeli világsztárjaival.

Nagy öröm számunkra, hogy a nézőszám tekintetében sorozat rekordot hozó tavalyi budapesti verseny után idén újra a European Tour versenysorozat állomásai között tudhatjuk Budapestet. A hazai közönség magasra tette a lécet, és reméljük idén sem okoz csalódást. A játékosok mindenesetre nagy lelkesedéssel jönnek el újra hazánkba!” – mondta el Takács Péter (Darts Event Kft., ügyvezető), a Hungarian Darts Trophy szervezőjének vezetője az esemény kapcsán.

48 dartsversenyző áll a tábla elé Budapesten

A háromnapos budapesti versenyen összesen 48-an mérik össze tudásukat.

A BOK csarnokban a tábla elé áll majd a PDC Pro Tour TOP 16 játékosa: Michael van Gerwen, Luke Humphries, Gerwyn Price, Michael Smith, Rob Cross, Peter Wright, Damon Heta, Ryan Searle, Nathan Aspinall, Dirk van Duijvenbode, Joe Cullen, José de Sousa, Dimitri Van den Bergh, Danny Noppert, Jonny Clayton, valamint Krzysztof Ratajski.

Az első napon, szeptember 2-án azonban nem őket láthatjuk a színpadon, hanem a további 32, különböző módokon kvalifikációt szerző versenyző küzd meg egymással 8-8 mérkőzés során. A PDC Pro Tour-kártyásoknak kiírt selejtező versenyen Stephen Bunting, Brett Claydon, Gabriel Clemens, Dave Chisnall, Jeffrey de Zwaan, Chris Dobey, Ted Evetts, Daryl Gurney, Darius Labanauskas, Boris Krcmar, Martin Lukeman, Ryan Meikle, William O'Connor, Nathan Rafferty, Madars Razma, Josh Rock, Rowby-John Rodriguez, Rusty-Jake Rodriguez, Callan Rydz, Jeff Smith, Raymond van Barneveld, Ian White, Simon Whitlock és Jim Williams szerzett jogot az indulásra. Rajtuk kívül a Pro Tour-kártya nélküli versenyzők számára kiírt selejtezők révén Daniel Larsson, Karel Sedlácek, Thibault Tricole és Franz Rötzsch is ott lehet Budapesten. A házigazda jogán 4 játékos képviseli Magyarországot: Végső János alanyi jogon kvalifikálta magát, hiszen idén már indult European Tour-versenyen, amivel ranglistapontokat szerzett. Székely Pál, Sárai Levente és Borbély András pedig a júliusban tartott hazai selejtezőn érdemelte ki a részvételi lehetőséget.

Szeptember 3-án az előző napi meccsek győzteseivel küzd meg a 16 kiemelt játékos. Szeptember 4-én pedig már csak a legjobb 16 versenyzőt láthatjuk.

25 000 font a tét, a végcél az EB-bajnoki cím

A Hungarian Darts Trophy összdíjazása 140.000 font, a verseny győztese pedig nem csak 25.000 fonttal lesz gazdagabb, de nőnek az esélyei is az októberi EB-döntőn való részvételre. Ugyanis a European Tour 13 versenye alapján kialakuló ranglista első 32 helyezettje részt vehet októberben a dortmundi Európa-bajnoki döntőn.

Az eddigi 9 versenyből négyet Luke Humphries tudhat magáénak, Michael van Gerwen hárommal, Gerwyn Price és Michael Smith pedig egy-egy győzelemmel büszkélkedhet. Vajon ki nyeri meg a budapesti versenyt?

A Hungarian Darts Trophy főtámogatója a Tippmix és az MVM.

További információ és jegyvásárlás: dartsevent.com

Az idei HUNGARIAN DARTS TROPHY-n is bizonyára remek hangulat várható (kép forrása: Vörös Nándor és Darts Event Kft.)

2022.08.12 13:58:07

Egyéb egyéni D. Á.

A háromnapos budapesti versenyen összesen 48-an mérkőznek meg. (x)

2022.08.11 16:04:14

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

Hans-Erhard Lessing nagyot markol s olyan sokat fog, hogy a könyvismertetés nem lehet teljes.

2022.08.10 23:50:21

Egyéb egyéni POZSONYI SZILÁRD

Evezésben a cél a minél több párizsi kvóta • Kerékpárban Dina és Peák aszfalton, Szalontay pályán repeszthet.

2022.08.10 12:40:22

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

„Én is Farkas vagyok, te is Farkas vagy, ne hozzunk egymásra szégyent!”