Sportrádió: Milák győzelme nehezen kritizálható – Szilágyi

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.01.17. 21:02
null
Szilágyi Áron sikeres évet tudhat maga mögött (Fotó: Dömötör Csaba)
A Sportrádió interjút készített Szilágyi Áronnal. A háromszoros olimpiai bajnok kardvívó elmondta, hogy nagyon sikeres évet zárt, hiszen megnyerte az első egyéni világbajnoki címét is, és elmondta, hogy a Sportrádió műsorai közül melyik a kedvence.

 

Az elmúlt egy évről:

„Nagyon sikeres évet zártam, és nagyon örülök, hogy végre összejött az egyéni világbajnoki cím.”

A sérüléséről, amely miatt a tuniszi Grand Prix-n nem tudott elindulni:

„Ez olyan sérülés, amellyel már évek óta együtt élek. Nem olyan probléma, amely egyszer csak megoldódik, hanem folyamatosan kezelni kell. Az orléans-i verseny után döntöttem el, hogy nem indulok a magyar bajnokságon és a tuniszi GP-n sem, úgy gondoltam, hogy jobb, ha nem terhelem a sarkamat. Áprilisban kezdődik az olimpiai kvalifikációs időszak, csúcsformában kell lenni. Inkább a világkupákra – Varsó, Padova, Budapest – koncentrálok.”

Az Év Sportolója választásról:

„Természetesen megvan a saját véleményem. Megmondom őszintén: nem is vártam magam a top háromba, mert nagyon komoly sportteljesítmények, olimpiai és világbajnoki címet születtek 2022-ben. A mi kategóriánkban Milák Kristóf győzelme nehezen kritizálható. Világcsúccsal világbajnoki címet nyerni, mellette még egy vébécím – egészen kiemelkedő.”

A teljes interjút ide kattintva hallgathatja meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik