Multisport Eb: csütörtöktől a sport veszi át a főszerepet Münchenben

P. SZ.P. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.08.10. 07:58
null
A müncheni Olimpiai Stadion várja a multisport Eb résztvevőit (Fotó: Getty Images)
Kilenc olimpiai sportág 177 versenyszámában Európa csaknem 4700 sportolója méreti meg magát a csütörtökön kezdődő 2. multisport Európa-bajnokságon.

Kereken 50 éve nem adott otthont ekkora sportrendezvénynek München – akkor a XX. nyári olimpiai játékokat tartották a bajor fővárosban. Stílszerű, hogy ennek fényében az idei, 2. multisport Európa-bajnokság eseményei közül többet is az Olimpiai Parkban található létesítményekben láthatnak az érdeklődők – de érdemes lesz a városban nyitott szemmel járni, hiszen a Königsplatzon, a müncheni vásárcsarnokban, a Rudi Sedlmayer Csarnokban vagy éppen a városhatáron fekvő Olimpiai Evezősközpontban is zajlanak majd küzdelmek.

Egyébként négy év után „állt össze” ismét több sportág egy nagy közös Eb keretein belül lebonyolítani a versenyeit, 2018-ban Glasgow-ban és Berlinben mérették meg magukat a kontinens sportolói – utóbbi helyszínre az atlétika mezőnye települt ki. A sportági felhozatal azóta némileg átalakult, a kínálatban ismét ott lesz az atlétika, az evezés, a kerékpársport, a torna és a triatlon, kikerült azonban a golf és a vizes sportok (úszás, nyílt vízi úszás, műúszás, műugrás) mindegyike. Helyettük négy új érkezőt üdvözölhetünk, ráadásul mind a négy olimpiai sportág: asztaliteniszben, gyorsasági kajak-kenuban, sportmászásban és strandröplabdában is Európa-bajnokot avatnak augusztus 11. és 21. között.

Természetesen egy ilyen nagyszabású eseményen a szurkolókra is gondoltak a rendezők, és számtalan programmal, az ő kifejezésükkel élve fesztivállal készülnek, ráadásul a szerdai, 18.30-as kezdetű megnyitóünnepségtől az esemény végéig ingyenes a részvétel a kapcsolódó kulturális programokon, koncerteken, workshopokon, kiállításokon.

Csütörtökön már a sport veszi át a főszerepet: evezőseinknek reggel kilenckor elkezdődnek a futamok, női tornászcsapatunk fél egy körül megy fel a pódiumra az egyéni összetett verseny selejtezőjében, de rajtuk kívül is lesz a tizenegy napon kinek szurkolni, hiszen asztaliteniszben, atlétikában, kajak-kenuban, kerékpárban és triatlonban is lesz magyar induló.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik