Munkatársunktól 2022.01.28 15:52 Frissítve: 2022.02.27 18:58

MOB: Gyulay a kizárt szervezetekkel találkozott

Sterbenz Tamás rektor volt a házigazdája annak, a Testnevelési Egyetem szenátusi termében lezajlott pénteki egyeztetésnek, amelyen Gyulay Zsolt MOB-elnökjelölt találkozott a magyar sport meghatározó, de a Magyar Olimpiai Bizottság alapszabályváltozásai során a delegálási joguktól megfosztott szervezeteinek képviselőivel.

Összesen tizenegy szervezet, intézmény képviseltette magát a Testnevelési Egyetemen lezajlott egyeztetésen (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Összesen tizenegy szervezet, intézmény képviseltette magát, közöttük a Magyar Edzők Testülete, a Testnevelési Egyetem, a Sportegyesületek Országos Szövetsége, a Sportjogász Egyesület, az Országos Sportegészségügyi Intézet, a Magyar Sportújságírók Szövetsége, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Nemzetközi Fair Play Bizottság, a Nemzeti Diák- Hallgatói és Szabadidősport Szövetség. A jelenlévők között volt az olimpiai bajnok Szabó Gabriella az Olimpiai Bajnokok Klubja és a kétszeres aranyérmes Nagy Tímea a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete képviseletében, valamint Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója, a Nemzetközi Fair Play Bizottság képviseletében. Gyulay már korábban deklarálta, hogy programjának része az új alapszabály megalkotása és többek között a fenti szervezetek (vissza)integrálása is a MOB közgyűlésébe, hogy az ismét a „magyar sport parlamentje" legyen.

Fotó: Tumbász Hédi

A MOB elnökválasztó közgyűlését szombaton délelőtt tartják Budapesten. A kétszeres olimpiai bajnok kajakos, jelenleg a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját betöltő Gyulay Zsolt mellett Hajdu Balázs, ügyvéd, korábbi vitorlázó olimpikon indul a MOB elnöki posztjáért, miután a korábbi elnöktől, Kulcsár Krisztiántól a tagság tavaly decemberben megvonta a bizalmat és január 31-i hatállyal lemondott tisztségéről.

KORÁBBI CIKKEINK A TÉMÁBAN
Gyulay Zsolt megpályázza a MOB elnöki pozícióját
Jacques Rogge-hoz hasonlította magát a másik elnökjelölt, Hajdu Balázs
A SOSZ Gyulay Zsoltot támogatja az elnökválasztáson
Kovács Antal: Olyan vezetőre van szükség, aki már bizonyított
Schmitt Pál: Csakis alázattal lehet jól vezetni a MOB-ot
Gyulay Zsolt az esélyes az elnökválasztáson
2022.05.28 21:22:28

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Elsősorban azonban nem Rapport Richárdnak kellene tisztáznia a viszonyát a magyar sakkozáshoz, hanem Magyarországnak. Ha fontos nekünk a sakk, tartsuk meg legnagyobb értékünket, talán még nem késő. Ha nem fontos, értsük meg, hogy kinőtt minket, ne bánjuk, ne bántsuk, hadd menjen!

2022.05.27 23:03:34

Egyéb egyéni RÁCZ PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nincs az a profi, akinek nincs szüksége segítségre.

2022.05.27 23:14:18

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A ma ötvenéves korábbi cselgáncsozó, Kovács Antal nemcsak sporttörténeti tettet hagyott reánk, hanem győzelme az egyik legkatartikusabb – üzenetértékű! – olimpiai diadallá is lett egyben.

2022.05.27 15:45:01

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A hétvégén kerül sor a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjére a budapesti MVM Dome-ban (x).

2022.05.26 13:23:54

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

Schmitt Pál 1968-ban egyéni ob-t is nyert, pedig nem is tartotta magát kiugróan tehetségesnek.