Asztalitenisz: Európa-kupa-döntős a Budaörs

Vágólapra másolva!
2021.05.09. 13:42
null
A Budaörs bejutott a döntőbe (Fotó: Magyar Asztalitenisz Szövetség/Facebook)
A Budaörs női csapata bejutott a második számú kontinentális sorozat, az Európa-kupa délutáni döntőjébe, miután az elődöntőben 3:1-re legyőzte a házigazda SZTK Novi Szad együttesét.

 

„Ha már idáig eljutottunk, nem szeretnénk itt megállni” – jelentette ki még a szombati győztes negyeddöntő után Bachman Péter, az SH-ITB Budaöris SC női csapatának edzője. Akkor ugyan úgy számolt, a másik ágról a cseh Hodonín jut majd tovább, ám később kiderült, mégis az újvidéki torna házigazdája, az SZTK Novi Szad lesz az ellenfél az Európa-kupa elődöntőjében.

A találkozó előtt a nagyobb rutin mindenképpen a magyar bajnok felé billentette az esélyeket, hiszen míg a Budaörsnél ott volt Póta Georgina, a korábban a válogatottal ugyancsak szép sikereket elérő Lovas Petra, valamint a szerbiai tehetség, Surján Szabina, addig az újvidékieknél az első számú játékos Aneta Makszuti mellett két fiatal, a 20 éves Tijana Jokics és a 17 esztendős Radmila Tominjak várt bevetésre.

Az összecsapás ennek megfelelően alakult: az első körben Póta és Lovas is meggyőző fölénnyel hozta a maga partiját – előbbi Makszutit, utóbbi Tominjakot verte négy játszmában – a kettő közé azonban beékelődött egy hibapont, Surján 2:0-s előnyt elszórva kikapott Jokicstól. Viszont 2:1-es vezetésnél volt lehetősége a javításra, ugyanis ismét ő következett, Makszuti ellen állt asztalhoz, s ezúttal nem remegett meg a keze, kiegyensúlyozott teljesítménnyel három játszmában győzött, ami egyben a budaörsiek döntőbe jutását jelentette.

„Rendkívül szimpatikus csapatot sikerült legyőznünk, boldogok vagyunk, hiszen másodszor játszhatunk európai kupasorozatban az aranyéremért – mondta Szvitán Krisztina szakosztályvezető. – Legutóbb 2013-ban, a Bajnokok Ligájában ezüstérmesek lettünk, bízunk abban, hogy most ezt is sikerül felülmúlni, bár az ellenfelünk a kontinens legerősebb bajnokságából érkezett.”

A 17.30-kor kezdődő fináléban a Saint-Denis US 93 együttese következik, miután a franciák a másik ágon 3:1-re legyőzték a Madarász Dórát felvonultató ugyancsak francia CP Lyssois Lille csapatát.

EURÓPA-KUPA, DÖNTŐ SZAKASZ. NŐK
Elődöntő: SH-ITB Budaörsi SC–SZTK Novi Szad (szerbiai) 3:1

Póta Georgina–Makszuti 3:1 (–7, 8, 9, 8)
Surján Szabina–Jokics2:3 (10, 6, –9, –10, –2)
Lovas Petra–Tominjak3:1 (1, –10, 4, 5)
Surján Szabina–Makszuti3:0(7,8, 9)

Saint-Denis US 93 (francia)–CP Lyssois Lille (francia)3:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik