Akadályverseny Eb: harmincegy ország 1500 sportolója érkezik Tatára

Vágólapra másolva!
2023.05.29. 15:15
Akadályversenyzésben rendez Európa-bajnokságot a jövő héten Magyarország: a Tatai Olimpiai Központban csütörtöktől vasárnapig zajló kontinensviadalon 31 ország 1500 sportolója indul a szervezők tájékoztatása szerint.

„Több távon zajlik majd az Eb. Lesz három és tizenkét kilométeres versenyszám, előbbit az olimpiai központ területén rendezzük meg, az utóbbin részt vevők pedig elhagyják az edzőtábor területét, és a városban teljesítik a táv egy részét” – ismertette a programot Rozina Tamás, a Magyarországi OCR (Obstacle Course Racing) Sportszövetség ügyvezető alelnöke.„Több távon zajlik majd az Eb. Lesz három és tizenkét kilométeres versenyszám, előbbit az olimpiai központ területén rendezzük meg, az utóbbin részt vevők pedig elhagyják az edzőtábor területét, és a városban teljesítik a táv egy részét” – ismertette a programot Rozina Tamás, a Magyarországi OCR (Obstacle Course Racing) Sportszövetség ügyvezető alelnöke.

„Látványosnak ígérkezik az OCR 100, amely lényegében egy sprintszám, két versenyző egymás mellett teljesíti az akadálypályát, ezenkívül lesznek váltószámok is" – tette hozzá.

Az Eb-n az olaszok indítják a legnagyobb csapatot, szám szerint 285 versenyző érkezik onnan, Magyarország 256, Lengyelország 252 sportolóval vesz részt a kontinensbajnokságon.

A mostani lesz az első OCR Eb azóta, hogy a Nemzetközi Öttusaszövetség tavaly novemberi kongresszusán úgy döntött, a párizsi olimpia után a lovaglást az akadályverseny váltja fel. A fiatalabb korosztályok képviselői már ettől az évtől megkezdik az átállást. Öttusában a sprintszám szerepel majd, melyben két versenyző egymás mellett teljesíti a pályát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik