MotoGP: Totti és Hayden előtt is tiszteleg Rossi idei sisakfestése

Vágólapra másolva!
2017.06.04. 10:12
null
Rossi és Hayden rajtszáma egybeolvasztva
Valentino Rossi szokás szerint különleges sisakfestéssel készült a gyorsaságimotoros-vb mugellói, Olasz Nagydíjára. A „Doktor" a napokban visszavonult labdarúgó, Francesco Totti, és a nemrég elhunyt versenyzőtárs, Nicky Hayden előtt is tiszteleg.

Az olaszországi MotoGP-versenyeket mindig különleges hangulat lengi körül. Ilyenkor sárgába borulnak a lelátók, vasárnapra például 105000 szurkolót várnak a szervezők, ami rekord lenne Mugellóban a tavaly vasárnapi közel 101000-es nézőszám után. Elnézve, hogy már reggel 7-kor milyen dugó volt a pályára vezető úton, és hányan sétáltak út szélén, az biztos, hogy nem lesznek kevesen.

Amit még különlegesebb várakozás előz meg, az a szombati nap, hiszen a „Doktor” hagyományosan ilyenkor leplezi le speciális, hazai futamára készített sisakfestését. Saját bevallása szerint is a 2008-as grafika sikerült a legjobban (a saját vicces portréja volt rajta), amit nehéz lesz felülmúlni, hiszen nagyon ikonikusra sikeredett, de minden dizájnnak saját története van.

Az idei egyrészt Francesco Totti előtt tiszteleg, aki múlt vasárnap játszotta búcsúmeccsét Rómában.

„Totti gyerekkorom egyik hőse, az egyik legnagyszerűbb olasz sportoló – mondta Rossi.Otthon néztem a barátaimmal a búcsúját, amikor viccesen megjegyezték, hogy a versenyen nekem is be kell majd kanalaznom, ahogy Totti a Hollandia elleni Eb-elődöntőn a büntetők során. Ilyet viszont csak akkor tud csinálni az ember, ha százszázalékos formában van, ami rólam most nem mondható el, ezért is van ragtapasz a fejemen.”

Totti római dialektusban elhíresült mondása „Mo’ je faccio er cucchiaio” (Bekanalazom) is felkerült a sisakra, ahogy az is, hogy „egy kapitány, csak egy kapitány létezik”.

Marco Simoncelli rajtszáma, mint állandó elem a teknősbéka mellett szintén láthatóak.

Nicky Hayden emléke egyszerű, de annál frappánsabb módon jelenik meg a sisakon, hiszen egybeolvasztották Rossi (46) és Hayden (69) rajtszámát.

Francesco Totti előtt is tiszteleg az idei dizájn
Francesco Totti előtt is tiszteleg az idei dizájn
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik