Michelisz az időmérő után is bizakodhat a Hungaroringen

ZSOLDOS BARNAZSOLDOS BARNA
Vágólapra másolva!
2012.05.05. 15:54
null
Michelisz Norbert derűlátó a vasárnapi futamok előtt, főleg a második versenytől vár sokat (Fotó: MTI)
Címkék
Bár a várakozásoknak megfelelően a kanyargós Hungaroringen már nem volt esélye a pole pozícióra, Michelisz Norbert a mindenképp bizakodva várhatja a vasárnapi versenyeket, hiszen a repülőrajtos versenyen a hatodik, míg az állórajtoson az ötödik helyről indulhat. A Zengő Motorsport másik versenyzője, Wéber Gábor a 17. rajthelyet szerezte meg a két futamra.

 

Nem sikerült megismételni a múlt heti időmérős bravúrt Michelisz Norbertnek, ám a szlovák pályától teljesen eltérő hungaroringi aszfaltcsíkon valójában nem is a pole pozíció volt az elvárás a magyar versenyzőtől. A Zengő Motorsport kamionjánál már délelőtt rajongók sokasága tolongott, és noha a lelátók szombaton még igencsak foghíjasak voltak, a vasárnapi versenyekre már minden bizonnyal népesebb szurkolósereg előtt száguldhat Michelisz.

BÜNTETÉSEK UTÁN WÉBER A 16.
A rajtrács végére sorolták a sportfelügyelők a ROAL BMW-csapat pilótáit, miután csapatuk megsértette a parc fermé szabályzatot. Alberto Cerqui a 13., a vb-pontverseny 4. helyén álló Tom Coronel a 19. helyezését veszítette el, előbbi büntetése miatt Wéber Gábor a 17. rajthelyről eggyel előrébb került. A csapatot azért büntették meg, mert akkor kötötték laptopra az autók elektronikáját, amikor már nem lett volna szabad.

Már csak azért is, mert a magyar versenyző mindkét futamon jó eséllyel pályázhat a dobogóra, hiszen az első futamon a hatodik, míg a másodikon az ötödik helyről várhatja a piros lámpák kialvását. Az időmérő egyébként viszonylag simán zajlott Michelisz számára, aki a Q1-ben futott körével kényelmesen, a hatodik helyen jutott be a legjobbak közé. Ebben a szakaszban Wéber Gábor a 17. időt autózta, mert a váltójával már a szabadedzések alatt problémák voltak, így a csapat másik pilótája mindkét futamot erről a helyről kezdhet meg vasárnap.

„Tudom, hogy magyarázkodásnak hangzik, mert mindig félresiklik valami, de a váltóhiba nélkül tényleg simán bejutottam volna a Q2-be – nyilatkozta feldúltan Wéber az edzés után. – Ez egy igazi hisztis autó, roppant érzékenyen viselkedik, de nem is ez a lényeg, én csak egy sima, problémamentes hétvégét akartam, de megint nem jött össze."

KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT
A SZOMBATI NAPRÓL (FOTÓK: MIRKÓ ISTVÁN)
KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT A SZOMBATI NAPRÓL (FOTÓK: MIRKÓ ISTVÁN)

A Q2-ben érvényesült a papírforma, így a Chevroletek Yvan Muller vezetésével megint kisajátították maguknak az első három rajtkockát, míg Michelisz 1:55.322-es ideje végül a hatodik helyre lett elég. „Azt gondolom, az első futamon szerencse kell a dobogós helyezéshez, de a fő esemény a második futam lesz, mert álló rajtnál a BMW-vel két-három pozíciót is nyerhetek" – mondta Michelisz.

A második futamot az időmérő második szakaszát a 10. helyen záró német Franz Engstler kezdi a pole-ból.

Az első verseny 11.15-kor, a második 14.30-kor kezdődik, az Eurosport mindkét futamot élőben közvetíti, de érdemes kiutazni a helyszínre, ahol a 3000 forintos belépő ellenében lehet megtekinteni a futamokat és a betétversenyeket.

Michelisz a 6. időt autózta az időmérőn (Fotó: Mirkó István)
Michelisz a 6. időt autózta az időmérőn (Fotó: Mirkó István)
TÚRAAUTÓ-VB-FUTAM, HUNGARORING
AZ IDŐMÉRŐ VÉGEREDMÉNYE
1. Yvan Muller (francia, Chevrolet Cruze) 1:54.503
2. Robert Huff (brit, Chevrolet Cruze) 1:54.770
3. Alain Menu (svájci, Chevrolet Cruze) 1:54.993
4. Gabriele Tarquini (olasz, Seat León) 1:55.074
5. Mehdi Bennani (marokkói, BMW 320) 1:55.205
6. Michelisz Norbert (magyar, BMW 320) 1:55.322

17. Wéber Gábor (magyar, BMW 320) 1:56.542
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik