BL: a Ferencvárosnál és a Tobolnál is várható változás

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.07.13. 08:51
A Ferencváros labdarúgócsapata szerda este, csaknem húszezer szurkoló előtt játszhat a Groupama Arénában a kazah Tobol elleni BL-selejtező visszavágóján.
Sztanyiszlav Csercseszov (elöl) a visszavágón várhatóan változtat a Ferencváros múlt heti kezdőcsapatán (Fotó: Török Attila)  – az FTC keddi edzésén készült képgalériánkhoz KATT A KÉPRE!
Sztanyiszlav Csercseszov (elöl) a visszavágón várhatóan változtat a Ferencváros múlt heti kezdőcsapatán (Fotó: Török Attila) – az FTC keddi edzésén készült képgalériánkhoz KATT A KÉPRE!

A Ferencváros labdarúgócsapata este, 20 órától a Tobol ellen játssza története 18., hazai BL-selejtezőjét. A pályaválasztóként játszott eddigi 17 meccsből nyolcat megnyert, hatszor ikszelt, háromszor kikapott.

A múlt heti, kazahsztáni 0–0 után ezúttal csak a győzelem érne továbbjutást a csapat számára, vagy döntetlen esetén még a tizenegyesekben bízhatna az FTC, de az a keddi sajtótájékoztatón is elhangzott, odáig nem akarnak eljutni Dibusz Dénesék. Egyébként 2019 óta a BL-selejtező első két fordulóján mindig túljutott a Ferencváros, és a keret erőssége alapján ebben most is bízhat.

 

Ami a várható kezdőcsapatot illeti, az első meccsen némi meglepetésre kimaradó, csak a második félidőre beálló Anderson Esiti (aki a statisztikák alapján így is az FTC egyik legjobbja volt) visszakerülhet a kezdő tizenegybe. Rajta kívül az első meccsen ugyancsak csereként beálló Marquinhosnak lehet még jó esélye arra, hogy bekerüljön a kezdőbe, abban az esetben, ha Csercseszov a múlt hetihez képest egy támadóbb felfogású együttest szeretne pályára küldeni. Ha így lesz, akkor a belső középpályás, a védekezésben is aktív Kristoffer Zachariassen helyett kezdhet a brazil.

A Tobol várható összeállítása kapcsán kazahsztáni kollégánk,Alekszandr Sztrelnyikov elmondta, egy változásra számít a múlt heti gárdához képest.

„Igor Sergeyevnek a kezdőben a helye azok után, hogy az első meccsen hiába bízott Ajbar Zsakszilikov gyorsaságában Milan Milanovics, nem jött be a húzása” – fogalmazott a sport.kz újságírója.

Mint ismert, múlt héten meglepetésre csak csereként kapott lehetőséget a Tobol házi góllövőlistáját vezető Sergeyev, ám a helyén kezdő Zsakszilikov nem tudott veszélyt jelenteni a Fradi kapujára.

A Tobol elleni szerda esti mérkőzést megelőzően a vizes világbajnokság fradista hőseivel találkozhatnak a drukkerek a Groupama Arénában, a nyílt vízi úszók 25 kilométeres távján bronzérmet szerző Gálicz Péterrel, az ezüstérmes női vízilabda- csapatból Gurisatti Grétával, Vályi Vandával és Leimeter Dórával, valamint az úszók közül Burián Katával, Balogh Viviennel, Mihályvári-Farkas Viktóriával és Fábián Bettinával. Egyéb programból sem lesz hiány, a szurkolók kipróbálhatják a lövőerőmérőt, a dartsfocit és ideiglenes tetoválást is készíttethetnek. Az előzetes hírek alapján csaknem húszezer szurkoló előtt játszhatnak majd a csapatok (vasárnapig 17500 jegyet adtak el).

A FOLYTATÁSBAN JÖHETNEK

Érdemes fél szemmel követni a Slovan Bratislava és a Dinamo Batumi párarcának alakulását, továbbjutás esetén ugyanis annak győztesével mérkőzhet meg a Ferencváros a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében. Az első, pozsonyi mérkőzés gól nélküli döntetlennel végződött, az előzetesen lesajnált, esélytelenebbnek hitt grúz bajnokcsapat felvette a kesztyűt vetélytársával, a kiegyenlített mérkőzésen a vendégeknek volt valamivel több kaput eltaláló lövésük. Holman Dávidék kedden érkeztek meg a Fekete-tenger partjára, s kétórás időeltolódással kell megbirkózniuk a grúziai üdülővárosban, ahol telt házas összecsapáson, azaz mintegy húszezer néző előtt harcolnák ki a továbbjutást. Kiélezett mérkőzésnek ígérkezik a szerdán 19 órakor kezdődő visszavágó, így egyáltalán nem biztos, hogy az FTC a Slovannal ütközhet meg a következő körben. S ha már a Slovan…

Sokan emlékezhetnek arra, hogy 1992 szeptemberében a kétfelvonásos csatát a szlovákok nyerték meg, ám a pozsonyi első meccs a 4–1-es vereség mellett azért is rossz emlékű a Ferencvárosnak, mert a rendfenntartó erők brutálisan rátámadtak az FTC-szurkolókra, sokukat a lelátón vertek össze.

Ha a Tobol kiejtené az FTC-t, a magyar csapat az Európa-konferencialiga második selejtezőkörében folytatná nemzetközi kupaszereplését, az északmacedón Skupi és a gibraltári Red Imps BL-párharcának vesztesével mérkőzne meg. A két csapat első meccsét a Skupi hazai pályán 3–0-ra megnyerte, a visszavágón 2–0-ra a gibraltári együttes nyert, s vár az FTC–Tobol párharc vesztesére. B. L.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
SZERDA

20.00: Ferencváros–Tobol (kazah) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSEN
TOBOL (kazah)–FERENCVÁROS 0–0
Kosztanaj, Központi Stadion, 8050 néző. Vezette:Bel (horvát)
TOBOL:Mokin – Kairov, Malij, Tomasevics, Amanovics – Tagibergen, Jovancsics, Zsarinbetov (Muzsikov, 68.) – Tosics, Zsakszilikov (Vukadinovics, 77.), Brígido (Sergeev, 64.).Vezetőedző:Milan Milanovics
FTC:Dibusz – Botka (Wingo, 77.), S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Laidouni, Zachariassen (Marquinhos, 62.), Vécsei (Esiti, 51.) – Tokmac Nguen, Boli (Bassey, 62.), A. Traoré.Vezetőedző:Sztanyiszlav Csercseszov
A visszavágót július 13-án, szerdán 20 órától rendezik meg a Groupama Arénában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik