BL: a Tobolnál a kínos 6–1-es kupavereséget sem sajnálják

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2022.07.12. 20:41
null
Milan Milanovics szerint lesz esélye a csapatának (Fotó: Török Attila)
Milan Milanovics vezetőedző a Tobol tartalékcsapatát küldte el a szombati, idegenbeli kupameccsre, hogy játékosaival a Ferencváros elleni BL-selejtező visszavágójára készüljön – a szerb tréner a kosztanajinál hatékonyabb befejezést vár labdarúgóitól.


Hétfőn még Kosztanajban edzett a Tobol, az egyórás gyakorlást követően megebédelt az együttes, majd útnak indult Budapestre. A hosszú repülőút végén a kétszeres bajnokcsapat delegációja hétfő késő délután érkezett meg a magyar fővárosba, kedd kora este pedig a Groupama Aréna frissen cserélt gyepszőnyegén edzett – jól fest a játéktér, aligha ezen múlik majd a Bajnokok Ligája-selejtező színvonala. Miután UEFA-rendezvényről van szó, természetesen a kazah csapat is megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját.

  „Hosszú volt a repülőút, de nem volt annyira fárasztó, jól érezték magukat a játékosaim – kezdte Milan Milanovics, a Tobol 59 esztendős szerb mestere. – Érkezés után pihentünk, regenerálódtunk, úgyhogy remélem, minden a legnagyobb rendben lesz a szerdai összecsapáson. A játékosaim állapotáról még annyit elárulhatok, azok közül, akik a Ferencváros elleni első mérkőzésen kerettagok voltak, senki sem hiányzik, mindenki egészséges és készen áll a bevetésre. Az első meccsen nem lepett meg minket a Fradi, mert kielemeztük a játékát, mindenre felkészültünk. Kosztanajban addig játszottunk jól, amíg fel nem értünk ellenfelünk kapujáig, adódtak is helyzeteink, de a befejezésekkel hadilábon álltunk. Szerdán ki kell használnunk őket, s akkor meglepetést szerezhetünk.”
     
Olvasva a csapat legutóbbi, szombati találkozójáról szóló beszámolókat, élünk a gyanúperrel, hogy a kazah együttes mindent alárendel a Ferencváros elleni BL-párharcnak, ugyanis a Taraz ellen 6–1-re (!) elveszített Kazah Kupa-mérkőzésre a tartalékcsapatát küldte el a szakmai stáb, úgyhogy rákérdeztünk a vezetőedzőnél, a szerdai összecsapás mindennél előbbre való-e a klubnál.

  „Valóban a második csapatunk utazott el a messzi, kirgiz határnál fekvő Tarazba, mégpedig abból a megfontolásból, hogy amíg a fiatalok idegenben játszanak, a keret BL-ben szereplő futballistái a lehető leghasznosabban töltsék el a felkészülésre fordítható időt, és már a Ferencváros elleni visszavágó jegyében edzettünk szombaton is. Az első felvonás nulla nullával végződött, és a végeredmény ismeretében úgy vélem, ötven-ötven százalék a két fél esélye a továbbjutásra. Ha az első húsz-harminc percben az utasításaimnak megfelelően játszunk, lesz esélyünk. Szeretnénk a következő körbe jutni.”     

A 32 éves középhátvéd, Szerhij Malij rutinos labdarúgó, a nemzetközi kupaporondon negyven mérkőzés van a háta mögött a Transfermarkt adatbázisa szerint, az Asztanával többször is bejutott az Európa-liga csoportkörébe. Hogy az 58-szoros kazah válogatott védő hova helyezné pályafutásában az FTC kiejtését, arra lapunk kérdésére a következőket mondta:

„Úgy fogom fel ezt a meccset, hogy ez lenne a legnagyobb siker, amit a nemzetközi színtéren karrierem során elérnék, mert minden, ami korábban történt, jelenleg eltörpül mellette, azaz mindig az adott nap és a következő mérkőzés a legfontosabb. Az a célunk, hogy a második selejtezőkörbe jussunk, csodálatos lenne, ha legyőznénk a Ferencvárost. Annak ellenére, hogy a magyar csapatot tartják a favoritnak, a latolgatásoknak nem érdemes különös jelentőséget tulajdonítani, a döntetlen után ötven-ötven százalék szerintem az esély, úgyhogy ki-ki meccs várható, amelyen mindent megteszünk a győzelemért.”     

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
SZERDA

20.00: Ferencváros–Tobol (kazah) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik