BL: az Iszlám Állam terrortámadásokkal fenyegetőzik

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.09. 09:22
Forrás: Marca
A közelmúltbeli moszkvai terrortámadást magára vállaló Iszlám Állam (ISIS) nevű terrorszervezet egy interneten terjesztett plakát útján újabb támadásokkal fenyegetőzött, célpontként megnevezve a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőinek otthont adó létesítményeket – írja a Marca.

A terrorszervezet Al-Azaim néven ismert propagandacsatornáján keresztül egy olyan plakátot terjesztett, amelyen az e heti meccseknek otthont adó stadionok (Metropolitano, Santiago Bernabéu, Emirates, Parc des Princes) mellett egy gépkarabélyt tartó férfi és az angol „Kill them all” (Öljetek meg mindenkit! – a szerk.) felirat látható – ez jutott el többek között a madridi hatóságokhoz is.

A spanyol fővárosban eleve nagy a készültség, hiszen kedden és szerdán is mérkőzést rendeznek a legrangosabb európai kupasorozatban (kedden a Real Madrid a Manchester City-t fogadja, míg szerdán az Atlético Madrid játszik a Borussia Dortmunddal). Jelen állás szerint nem történtek változtatások a meccsek megrendezésével kapcsolatban, mivel a mérkőzésekre eleve magas kockázatú rendezvényként tekint a spanyol belügyminisztérium.

FRISSÍTÉS (10.20): sajtóhírek szerint a Real Madrid engedélyt kapott az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA) arra, hogy a felek behúzott tető alatt játsszanak, így megakadályozva az esetleges dróntámadásokat.

 

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Április 9., kedd
21.00: Arsenal (angol)–Bayern München (német)
21.00: Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol)

Április 10., szerda
21.00: Atlético Madrid (spanyol)–Borussia Dortmund (német)
21.00: Paris Saint-Germain (francia)–FC Barcelona (spanyol)

VISSZAVÁGÓK
Április 16., kedd
21.00: FC Barcelona (spanyol)–Paris Saint-Germain (francia)
21.00: Borussia Dortmund (német)–Atlético Madrid (spanyol)

Április 17., szerda
21.00: Bayern München (német)–Arsenal (angol)
21.00: Manchester City (angol)–Real Madrid (spanyol)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik