CS. B. 2021.12.07 17:14 Frissítve: 2021.12.07 17:45

MU: Rangnick az MLS-ben pallérozódó edzővel erősítette stábját

A Manchester United élére nyárig szóló szerződéssel kinevezett Ralf Rangnicknak pótolnia kellett a Michael Carrick kiválásával keletkezett űrt, ezért a vezetőedzőként az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) pallérozódó Chris Armasszal és Sascha Lense sportpszichológussal erősítette meg edzői stábját.

Rangnick új neveket húzott elő a kalapból (Fotó: AFP)
Rangnick új neveket húzott elő a kalapból (Fotó: AFP)

 

Michael Carrick 15 év után elhagyja Manchester Unitedet, miután lejárt a megbízatása megbízott menedzserként, s habár Ralf Rangnick felajánlotta, legyen részese a csapat edzői stábjának, a korábbi angol válogatott középpályás ezt visszautasította. A német trénernek – akit a Crystal Palace elleni (győztes) debütáló meccsén a klub korábbi játékosa, a jelenlegi technikai igazgató, Darren Fletcher és Kieran McKenna segített – így erősítés után kellett néznie.

 
A „Professzor” születése és bukása: Rangnick rögös útja a hoffenheimi csodáig
„Ennek a srácnak semmi sem lehetetlen” – így búcsúzott CR7 Carricktől

Rangnick a Young Boys elleni BL-csoportmeccset megelőző sajtótájékoztatón jelentette be a két új nevet. A másodedzőként csatlakozó Armas korábban a New York Red Bullst, illetve a Toronto FC-t is irányította, míg a sportpszichológus Lense már a Schalkénál és az RB Leipzignál is együtt dolgozott a manchesteriek megbízott menedzserével.

„Nem lesz sok változás a stábban, eddig nagyon elégedett vagyok a munkájukkal. Rengeteget segítettek az elmúlt pár napban” – idézte a klub hivatalos oldala Ralf Rangnickot, aki azt is elárulta a sajtótájékoztatón, hogy a sokszor mellőzött Nemanja Matics lesz a csapatkapitány a svájci gárda elleni találkozón.

2022.09.09 00:12:49

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bajnokcsapatainkat előselejtezős fordulók során át előszobáztatják a BL-ben, míg a sajátjaik akkor is automatikusan a főtáblán kezdik, ha nem is bajnokok.

2022.09.06 10:00:55

Angol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

Súlyos betegsége miatt csaknem abbahagyta, ma ő a világ egyik legjobb védekező középpályása.

2022.09.05 12:49:14

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Látványos fejlődési pályára állt a Newcastle United, amióta szaúd-arábiai kézbe került.

2022.09.04 16:09:24

Angol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Antony góllal debütált, és bár Saka utána egyenlített, kettővel nyertek a manchesteriek.